Autor Zpráva
sl4gon
Profil
Ahojte chcel by som na tejto stránke www.hotelmalta.yw.sk teda na tom hlavnom backgrounde aby sa tam menili rôzne obrázky dalo by sa to ?? :/ a čo potrebujete aby som vám poslal ? :) prosím pomôžte mi potrebuujem to a nikdy som to nenašiel :/
Astorphobis
Profil
<?php
$background = rand(1, POCETOBRAZKU); //Obrazky se budou jmenovat 1.jpg, 2.jpg atd
?>
<body background="<? echo $background ?>.jpg">

Splácal jsem to narychlo, snad poslouží :D
sl4gon
Profil
Astorphobis:
Tak skúsil som to dať do css a nešlo to automaticky to iba zväčšilo obrázok ale nič sa neposúvalo :(
Bubák
Profil
sl4gon:
teda na tom hlavnom backgrounde aby sa tam menili rôzne obrázky dalo by sa to ??
Dalo by se to. napiš aspoň (slovensky tak, ať to má hlavu a patu), jak se mají obrázky měnit, protože už jsi jednu radu dostal a nevím tomu, proč ti nevyhovuje.

Za otázkou se píše jeden otazník, takže mezera a dva otazníky je typograficky špatně.
_es
Profil
sl4gon:
Viď [#4] Bubák. V [#1] o nejakom „posúvaní“ nič nie je. Čo „to“ a kam „do css“ si „skúsil to dať“?
sl4gon
Profil
Dal som to do style.css

/*********************************************************************************/
/* Header                                                                        */
/*********************************************************************************/

     #header
    {
        position: relative;
        background-image: url(../images/header.JPG);
        
        <?php
        $background = rand(1, 6); //header1.jpg, header2.jpg, header3.jpg
        ?>
        <body background="<? echo $background ?>.jpg">background-size: cover;
        background-position: center center;
        background-attachment: fixed;
        color: #CC3333;
        text-align: center;
        padding: 2.5em 0 2em 0;
        cursor: default;
    }



takto som to tam zadal ale asi to je zle :/ a teraz neviem buď som to dal zle alebo som to mal dať do indexu.php ? ja som kvôli tomu už dneska nevedel zaspať celý čas som to to robil ...... a Bubák pozri ja chcem aby ten background čo mám na hlavnej stránke aby sa tam dajme tomu každých 2-3 sekundy menili obrázky len neviem ako nato :(
Trejpa
Profil
sl4gon:
Dáváš PHP a HTML kód do CSS souboru?

Promiň, ale tohle jsou základy. Zmíněný kód patří do PHP souboru, ze kterého server po zpracování vyplivne HTML stránku (třeba s koncovkou PHP). Zpracováním na serveru dojde k vyhodnocení kódu, ve výsledném souboru, co se pošle do prohlížeče, bude jen výsledek: <body background="1.jpg"> (nebo 2.jpg, 3.jpg a podobně).

Ve výsledku dostaneš po každém načtení stránky jiný (náhodný) obrázek. Sám se pak ve stránce měnit nebude, tohle PHP neumí zařídit.


Pokud nemáš stránky v PHP, můžeš stejného výsledku dosáhnout i pomocí JavaScriptu.
Náhodné pozadí


Pro samočinné střídání pozadí by bylo třeba doplnit skript o časované opakovaní spouštění změny.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.