Autor Zpráva
sl4gon
Profil
Ahojte chalani prepáčte že vás znova otravuje min. tému ste mi neskutočne pomohli ďakujem .... ale mám ešte jednu otázku tam kde to mám vyznačené dá sa tam zmeniť pozadie ale tak že tam nebude čisto farba ale že namiesto čistej farby tam bude obrázok ? :) Ak áno prosím napíšte mi ako potrebujem to čo najrýchlejšie prosím ďakujem vopred :)
Sennin
Profil
Nazdar sl4gon
povedzem, že to máš v html označené ako
<div class="header">
....
</div>

No a do Css si pridáš len
.header {
 ..
 ...
 background: url(cesta/k/obrazku.xx); nasmiesto background: #fff alebo white; alebo namiesto background-color: #fff alebo white;
 }

Samozrejme ja neviem odhadnúť z obrázka v ako stave máš kód stránky v html a css takže je to nabúchané odhadom.
Fuky
Profil
Sennin:

Hlúposť.

Namiesto:

background: url('subor/obrazok.png');

má byť:

background-image: url('subor/obrazok.png');
Bubák
Profil
Fuky:
Hlúposť.
Proč? Sice mezi background: url('subor/obrazok.png') a background-image: url('subor/obrazok.png') je rozdíl, ale já, až na výjimky, používám používám background.
juriad
Profil
Fuky:
Hloupost.

Hodnotou vlastnosti background je:
buď inherit,
nebo v libovolném pořadí alespoň jeden z: barva, obrázek, opakování, přichycení, pozice.

Tedy background: url('subor/obrazok.png'); je perfektně validní.

Gramatika zápisů vlastností v dokumentech W3 je popsaná zde.
sl4gon
Profil
Chalani ja vám tu kľudne môžem dať aj celý index1.html a css lebo ja keď som to skúšal tak obrazoj mi to hodilo za ten maličky text k obrazkom ako pozadie nebolo biele ale bol tam ten ten obrázok v každom tom malom štvorčeku.
Sennin
Profil
Fuky:
Hlúposť.
Neviem prečo by to mala byť hlúposť ja background: url('subor/obrazok.png'); berem ako universal i pre farbu ako aj pre obrazky i keď na farbu som sa nachýlil na background-color: #fraba;


sl4gon
tak sem radšej hoď buď kód ktorý dúfajme nebude na height: 1920px :) alebo odkaz
jenikkozak
Profil
sl4gon:
Chalani ja vám tu kľudne môžem dať aj celý index1.html a css
Raději sem vlož odkaz na živou ukázku.
sl4gon
Profil
www.hotelmalta.yw.sk a keď prídem z praxe tak by som vám to hodil ak by to bolo potrebné :)
Sennin
Profil
sl4gon:
Do css si namiesto
#banner {
background: #fff;
text-align: center;
padding: 4.5em 0 4.5em 0;
}
Zmeň toto
background: url(tvoj/obrazok.xx) no-repeat;
text-align: center;
padding: 4.5em 0 4.5em 0;
background-size: 100%;
z-index: 3;
ale keďže máš malý určite obrázok tak je to na nič
daj aj obrázok aby sme vedele aký je to rozmer :)
sl4gon
Profil
Tak zmenil som to ale stalo sa mi s ňou toto :(
A obrázok tam bude asi tento http://oi57.tinypic.com/neusg0.jpg :)
Sennin
Profil
sl4gon:
Nech sa páči Živá Ukážka , že je to funkčné
sl4gon
Profil
Kurnik to si ako dokázal že tebe to ide a mne nie ????? .... a takto sa chcek spýtať dalo by sa to aj tak že tie Newly Opened a Only one bacony by tam ostali tie karty obldžníčky :D ale bol by ten obrázok po celom roztiahnutý aj tie medzeri by boli vyplnené celým jedným obrazkom ??? :)
Sennin
Profil
sl4gon:
Kurnik to si ako dokázal že tebe to ide a mne nie ????? .... a takto sa chcek spýtať dalo by sa to aj tak že tie Newly Opened a Only one bacony by tam ostali tie karty obldžníčky :D ale bol by ten obrázok po celom roztiahnutý aj tie medzeri by boli vyplnené celým jedným obrazkom ??? :)

Skús pozrieť Toto


Ešte aby som nezabodul ak budeš riešiť responsive design

tak to body uprav takto

body
{
        background: url(http://oi57.tinypic.com/neusg0.jpg);
         -webkit-background-size: cover;
          -moz-background-size: cover;
          -o-background-size: cover;
          background-size: cover;
        color: #5b5b5b;
        font-family: 'Source Sans Pro', sans-serif;
        font-weight: 300;
    }
sl4gon
Profil
Sennin ide to super ďakujem krásne :) keby som niečo potreboval tak to tu ešte napíšem ešte raz ďakujem :)
Našiel som to ako to zmeniť :) Ďakujem aj tak :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: