Autor Zpráva
james2210
Profil
Ahojte

Robím si vlastnú web stránku a chcel by som mať tam niečo ako select len stým že po rozbalení selectu bude pri každej možnosti (napr.: zoznam používateľov na stránke) ešte input type='checkbox'.
pre lepšiu predstavu ako to si predstavujem je tu obrázok :


problém je v tom že nejak sa mi tam nedari dostať ten input , bud to zle zapisujem alebo sa to nedá ... ale podla mam len mam zlý zápis

chcem to použiť ako posielanie súkromné spravy.
môžete mi prosím napísať kód alebo naviesť ako na to , nejaké male znalosti už mam aj s php a javascript

Ďakujm
Taps
Profil
james2210:
našel jsem řešení pomocí jquery -> http://www.gcooler.com/uploadfile/favorites/demo/dropdown-check-list.0.9/demo.html
Keeehi
Profil
Toto normálně nejde.

Můžeš přidat selectu přidat atribut multiple. Sice tam nebudou checkboxy, ale půjde vybrat více prvků (ctrl + klikání).

Jen kvůli tomuto používat celé JQuery mi přijde jako zbytečné. Pokud ho už v projektu využíváš, řešení co našel Taps bych se nebránil. Pokud ne, zkusil bych si to napsat sám. Nemělo by to být extra složité. Velmi zjednodušenou verzi jsem vytvořil jen s použitím CSS. Živá ukázka (dokonce mi to funguje i na mobilu)
_es
Profil
james2210:
Nahradenie „atrapou“ má však aj nevýhody: Štylujeme checkboxy - rovnaké nevýhody majú obe tu navrhnuté riešenia.
Keeehi
Profil
Osobně, než tyhle chceckboxy, se mi více líbí třeba to, jak to má udělané gmail. V tom poli postupně přibývají prvky, které jsem už vybral. Něčeho podobného se dá dosáhnout s ivaynberg.github.io/select2/index.html. Z výtek od _es to nezvládá Page Up a Page Down, vyhledávání podle napsaného textu to zvládá.
james2210
Profil
tak som rad že sa nasli možnosti ako toho dosiahnuť ale sú tu male nedostatky ...

#2
toto som skúsil aj sa mi to podarilo rozhodiť ale je to cele riešene prevažne obrázkami pozadia ktoré som síce farebne skúšal prispôsobiť z hladu mojej stránke ale nejak sa mi to nepodarilo.

#3
ta tvoja "Živá ukážka" je celkom dobra ale asi to nepoužijem, ale aj tak ďakujem

#4
precital som si čo v tom odkaze sa popisuje, ale momentálne len hľadám ktorou cestou sa vydať aby to čo najviac spĺňalo moju predstavu a funkčnosť.

#5
Vyzerá to veľmi dobre ale nepodarilo sa mi to rozchodiť na stránke a nikde som tam nenašiel možnosti select s checkbox ale možno by sa to dalo nejak skombinovať a potom by to spĺňalo na 100% to čo hľadám , ešte to skúšam
A ak sa mi to podari rozchodiť tak toto asi budem požívať
zišiel by sa nejaký SK/CZ návod ako na to ktoré súbory ako zapísať lebo

viem že bude treba subory typu : CSS a javascript
james2210
Profil
us sa mi to podarilo rozchodit to co navrhol Keeehi #5 ale teraz mam dalsi problem to ze ked chcem obsah selectu vypisat z DB ale podla urcitej podmienky $hodnost lenze sa mi ju nedari zapisat

<select name="prijemca" multiple class="populate" id="e19" style="width:300px">
                                          <?php $s1= mysql_query("SELECT * FROM account where hodnost = $hodnost order by hodnost"); ?>
                                          <?php while($row= mysql_fetch_assoc($s1)) { 
                                          
                                          ?><!-- User  hodnost =1 -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end User -->
                                          
                                            <!-- Moderator  hodnost =2 -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end Moderator -->
                                          
                                            <!-- Grafik v skusobnej dobe  hodnost =3 -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end Grafik v skusobnej dobe -->
                                            
                                            <!-- Grafik  hodnost = 4 -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end Grafik -->
                                            
                                            <!-- Rezidentní grafik  hodnost = 5 -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end Rezidentní grafik -->
                                            
                                            <!-- Administrator  hodnost = 6  -->
                                            <optgroup label="<?php echo "".$hodnosti[$row['hodnost']]."" ?>">
                                              <option value="<?php echo "".$row ['id_account']."" ?>"><?php echo "".ucfirst($row ["username"])."" ?></option>
                                            </optgroup>
                                            <!-- end Administrator -->
                                                                                  
                                          <?php } ?>
                                        </select> </td>


potrboval by som stym pomôct
Ďakujem vopred za pomoc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0