Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Marek Mikula Profil |
Ahoj,
potřebuju aby moje html stránka měla určité pozadí ale aby stálo na místě a neopakovalo se, ale aby text krásně roloval. Jako na této stránce www.cssplay.co.uk/layouts/background.html . Vůbec nevím jak to má udělat. Předem díky za pomoc. Moderátor jenikkozak: Titulek „Pozadí prosím pomoc“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
|
||
Fisir Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2014, 18:36:31
|
||
lionel messi Profil |
Marek Mikula:
Podľa mňa hľadáš CSS vlastnosť background-attachment: fixed; .
Ach jaj, konečne sa včera aj dnes nájde otázka, kde môže pomôcť aj taký amatér ako ja a vždy ma nejaký profík predbehne (teraz Fisir) :D Ale lepšie, keď pomôžu piati než nikto. :-) |
||
Marek Mikula Profil |
#4 · Zasláno: 5. 6. 2014, 19:29:26 · Upravil/a: Marek Mikula
Díky kluci :)
Hele ještě jenom otázka. Jak ho mam napsat do html tak, aby fungoval? Vůbec mi to nejde. |
||
Marschmallow Profil |
#5 · Zasláno: 5. 6. 2014, 20:58:39
Marek Mikula:
Musíš to napsat do CSS k části s pozadím. Ten řádek vlož normálně pod odstavec s background |
||
Marek Mikula Profil |
#6 · Zasláno: 5. 6. 2014, 21:04:06
Marschmallow:
Čau, hele já fakt vůbec nevím jak. Chtěl bych tohle pozadí http://wallsev.com/wp-content/uploads/2014/01/white_withoutlogo_1920x1200.jpg ale vůbec nevim. |
||
Tomáš123 Profil |
|||
Marek Mikula Profil |
#8 · Zasláno: 5. 6. 2014, 21:13:44 · Upravil/a: Marek Mikula
Tomáš123:
Hele mám tam: ... </head> <body background="http://wallsev.com/wp-content/uploads/2014/01/white_withoutlogo_1920x1200.jpg"> ... a kam to mám vložit? Já prostě vůbec nevím kam to mám vložit. Ahhhh super :D Už jsem to nějak zvládnul. Sorry že jsem takový střevo a díky za trpělivost :) Mějte se. |
||
Tomáš123 Profil |
Marek Mikula:
„Já prostě vůbec nevím kam to mám vložit.“ Marschmallow počítal s tým, že pracuješ s CSS...Cez HTML sa to asi ani nedá (nie som si istý), ale aj keby sa dalo, bolo by to zbytočne zložité. 1. spôsob Vytvor si súbor, do ktorého dáš toto: html, body { height: 100%; } body { background-image: url(cesta/obrazok.png); /*pozor na cestu, musí pasovať*/ background-attachment: fixed; } .css a zbytočne nepíš v názve diakritiku.
Do hlavičky html napíš: <link rel="stylesheet" href="cesta-ku-suboru-css"> <!--pozor, cesta musí opäť sedieť--> 2. spôsob Do hlavičky daj tento kód: <style> html, body { height: 100%; } body { background-image: url(cesta/obrazok.png); /*pozor na cestu, musí pasovať*/ background-attachment: fixed; } </style> 3. spôsob ... </head> <body style="background-image: url(cesta/obrazok.png); background-attachment: fixed;"> ... Najpoužívanejší a najlepší je prvý spôsob, lebo stačí jeden súbor css, na ktorý sa môžeš odkazovať z ľubovoľného množstva html súborov, sem-tam sa používa aj spôsob druhý a tretí len naozaj výnimočne. Ak niečo nebude fungovať ozvi sa. :-) Dúfam, že som sa nikde v kódoch nepomýlil...Ak áno napíšte to tu aby z toho Marek vyšiel. |
||
Bubák Profil |
#10 · Zasláno: 5. 6. 2014, 21:50:20
Tomáš123:
Jaký význam má tahle deklarace? html, body { height: 100%; } |
||
Tomáš123 Profil |
Bubák:
„Jaký význam má tahle deklarace?“ V tomto prípade žiadny. Predsa som urobil chybu :-) „Já bych ji klidně smazal.“ Aj Marek by to mal urobiť. V tvojom prípade je takáto deklarácia zbytočná. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0