Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rubi_CZ Profil |
#1 · Zasláno: 7. 6. 2014, 14:29:20
Dobrý den, dělám web pro jednoho starčího člověka který nemá ponětí co to jsou html tagy. Tak jsem hledal něco jak mu ulehčit přidávání příspěvku na web a našel jsem CKeditor, který mi přijde dost jednoduchý, je to skoro jako psat ve wordu :) Tak jsem ho na web nainstaloval a vložil toto:
<form method="post"> <p> Můj editor:<br /> <textarea name="editor1"><p>Zde pište text :)</p></textarea> <script type="text/javascript"> CKEDITOR.replace( 'editor1' ); </script> </p> <p> <input type="submit" /> </p> </form> Moje představa by byla že by napsal www.domena.cz/admin tam by se prihlasil a tam byl ten web akorat na jednotlivích stránkách by místo textu byl ten CKeditor kam by mohl psat nove članky a upravovat ty stare a po uložení by se to vlozilo na ty stranky bez toho /admin
Děkuji vám předem za pomoc :) |
||
Radek9 Profil |
#2 · Zasláno: 7. 6. 2014, 15:01:50
Rubi_CZ:
K tomu je nutné mít znalost nějakého serverového programovacího jazyku, pomocí kterého se napíše systém, co bude toto zajišťovat. Pokud to neumíš, máš dvě možnosti. Naučit se to, nebo použít nějaký existující redakční systém. |
||
Rubi_CZ Profil |
#3 · Zasláno: 7. 6. 2014, 15:09:15
Umim HTML, CSS, zaklady PHP, SQL databází a Javascriptu
|
||
Radek9 Profil |
#4 · Zasláno: 7. 6. 2014, 16:28:18
Rubi_CZ:
Pokud umíš PHP, tak jistě musíš vědět, jak fungují formuláře. Text z CKEditoru se pošle jako běžný obsah textarey, v PHP ho tedy můžeš získat z $_POST, zpracovat, vložit do DB a vypsat. |
||
Rubi_CZ Profil |
#5 · Zasláno: 7. 6. 2014, 19:40:32
Byl by jsi tak laskav a nejak mi to popsal a řekl mi co mam přesně udělat ? Nikdy jsem nic podobneho nedělal..
|
||
Radek9 Profil |
Rubi_CZ:
Jen tak pro zajímavst, co přesně podle tebe znamená umět základy PHP a SQL? Není to tak jednoduché, jak si nejspíš myslíš. Pokud se to chceš naučit, můžeš využít zdejší učebnici PHP, případně jakékoli jiné materiály, které najdeš na Googlu. Pokud vidíš, že jsou na to tvé znalosti krátké, doporučuji použít již existující redakční systém. Mezi nejznámější patři Joomla!, WordPress či Drupal. Pokud se jedná o menší web a nechce se ti používat DB, doporučuji jeden velice jednoduchý slovenský RS jménem MNews, který se poměrně snadno implementuje do již existujícího HTML+CSS webu. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0