Autor Zpráva
Dominik Gavril
Profil
Zdravím,

Chcem sa opýtať mám v selecte 3 hodnoty a to "Slovensko , česko , žiadna" do DB ich ukladám pod rovnakým VALUE a potrebujem to value zmeniť po vytiahnutý v samotnom PHP bez zmeny v DB tak aby som ho mohol použiť v dive z odkazom na IMG ... Alebo niake podobné riešenie tohto problému dajme tomu že ak budem mať Slovensko v DB a vytiahnem to tak sa mi otvorí class v dive s názvom flag-sk ....
_es
Profil
Dominik Gavril [#1]:
Nerozumiem jazyku tvojho kmeňa.
Dominik Gavril
Profil
Práveže to neviem popísať :D Tak skúsim to ešte raz mám SELECT v ktorom mám 3 štáty VALUE na 1 Slovensko 2 Česko 3 Bez štátu po uložení do DB ted po prejdení formu uživateľa v DB mám jednu z tých 3 VALUE a potrebujem po získaní value z DB niak prerobiť ten udaj tak aby som ho mohol oužiť na určenie vlajky ktorú mám v <i class="fa fa-flag-o fa-lg">
tazatel
Profil *
Dominik Gavril:
Myslíš, žes to formuloval líp?
Odhaduju, že to skončí radou, ať si uděláš tabulku, kde bude sloupec IDstatu a textový sloupec css_class, kde budeš ukládat třídu.
xROAL
Profil
Vieme, že 1 = Slovensko, jednoduchou podmienkou zistíme, či hodnota ktorú sme z DB vybrali je 1, ak hej, class bude "flag-sk".
if($cislo_z_db == 1){ $class = "flag-sk";}

Aby si tam nemal 3 ify, môžeš použiť switch:
switch($cislo_z_db){
  case 1: $class = "flag-sk";
  break;
  case 2: $class = "flag-cz";
  break;
  case 3: $class = "flag-none";
}
jenikkozak
Profil
Nebo můžeš využít pole:
<?php
$státy=array(1=>"sk","cz","none");
echo "flag-".$státy[$id_z_databáze];
?>
Dominik Gavril
Profil
Ďakujem vám za rady :) už som to vyriešil pomocou switch :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: