Autor Zpráva
Sobky
Profil
Dobrý deň!
Učim sa vytvárať web, a tak by som sa chcel opýtať ako vytoriť príspevky na hlavnú stránku alebo widgety vedľa tak aby som ich nepísal priamo do stránky ale len do niakého súboru a odtial ich vypisovalo na stránku a tak neviem či ma chápete ale neviem to moc vysvetliť :D
Marti_n
Profil
1) Prvá varianta - PHP a zapisovanie do súborov (osobne som to ešte nerobil, ale počul som že to je pomalé)
2) Druhá varianta - MYSQL databáza, čo bude asi najlepšie riešenie pre teba.
anonymouse
Profil *
jj, ide ti o php include... alebo require (ale nejaké iné podobné funkcie, ktoré nikto nepoužíva)

Definuješ si v jedinom súbore napr. widgety, ktoré chceš aby sa zobrazovali. Tento súbor tzv. inluduješ do každej podstránky. Ak príde na to, že hceš urobiť zmenu vo widgetoch, nepotrebuješ otvárať 100 podstránok, lež otvoríš iba ten súbor widgetov, zmeníš to tam a ono sa to zmení všade.

čiže na miesto, kde máš teraz html kód widgetov daj tento zázračný riadok:
<?php include("widget.html");?>

v roote vytvoríš súbor s názvom widget.html a do neho vložíš ten kód, miesto ktorého si dal vyššieuvedený riadok.

To je ten prvý uvedený prípad.

Varianta 2 - V Mysql ukladáš html kód do nejakého stlpca a potom si ho cez mysql_query() ťaháš do stránky. V tvojom prípade widgetov je to nezmysel a volil by som prvý variant (opačne od Marti__n-a). Mysql sa používa najmä na výpis obsahov, keď nemáš tvorené podstránky samostatnými súbormi, ale máš iba jeden index.php a do neho sa ti vypisuje obsah stránky.
Marti_n
Profil
Ja som to pochopil tak, že Sobky nemyslel include ale o otváranie a zapisovanie do súborov cez fopen a fwrite..
V tomto prípade je varianta 2 podľa mňa lepšia.
Sobky
Profil
NO ja som chcel, že napíšem nejaký príspevok a on sa automaticky pridá napr. do noviniek alebo widgetov ako je vo WordPresse -> Nový príspevok -> tam napíšem čo chcem -> a ono to dá automaticky na hlavnú stránku ....
Marti_n
Profil
Tak to si prečítaj moje 2 varianty. Radím ti druhú.

Textarea-->uloženie do Mysql databázy-->na hlavnej stránke výpis z databázy
Sobky
Profil
NO aj podla mňa je ta mysql možnosť lepšia aj ju asi použijem diki moc


a ako prosím ťe funguje to fopen a fwrite..
Kubo2
Profil
Sobky:
a ako prosím ťe funguje to fopen a fwrite..
Mrkni sa do dokumentácie na fopen a fwrite.
Sobky
Profil
a to fopen a fwrite.. pracuje s mysql??
CZghost
Profil
[#9] Sobky:
Kdepak, tyto funkce pracují se soubory. Na databázi asi budeš hledat funkce začínající na mysql (dneska už spíš na mysqli). Podíval bych se na dokumentaci MySQL.
jefitto44
Profil
mysqli_connet mysqli_query to sú tie základne... do nich píšeš sql query, ktorý urobí to, čo chceš

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: