Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
serverteam.sk Profil |
#1 · Zasláno: 31. 8. 2014, 11:09:07
Ahojte vytvářím web a naskyt se mi problém, potřeboval bych vypsat novinky z mSQL od nejnovějsí po nejstarší
tak abych se nemusel hrabat v kódu ale jen do databáze připsal novinku Předem děkuji za odpověď. P.S. nemuzu nikde přijít na co nejkrawtší a nejednoduší kód. |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 31. 8. 2014, 13:59:10
A co umíš? A co přesně nevíš? Poslední přidané získáš pomocí
ORDER BY ID DESC .
|
||
serverteam.sk Profil |
#3 · Zasláno: 31. 8. 2014, 18:26:11
no co nejvíc by ase mi hodil celej kod protoze jsem v tom uplne stracenej jen chci aby mi po najeti stranky ve sloupci novinky zobrazilo 10 nejnovejsich zprav z databaze
|
||
mimochodec Profil |
#4 · Zasláno: 31. 8. 2014, 19:24:37
$q = "SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT 10"; $vysledek=mysql_query($q); $radku=mysql_num_rows($vysledek); if ($radku>0) { echo "<ul>"; while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)): echo "<li>".$zaznam["titulek"]."</li>"; endwhile; echo "</ul>"; }; |
||
abc Profil |
#5 · Zasláno: 31. 8. 2014, 19:36:30
mimochodec:
Toto je zbytečné: $radku=mysql_num_rows($vysledek); Stačí: if ($vysledek) A taky stačí while ($zaznam=mysql_fetch_assoc($vysledek)): |
||
mimochodec Profil |
#6 · Zasláno: 31. 8. 2014, 20:38:41
abc:
> Toto je zbytečné: > $radku=mysql_num_rows($vysledek);$radku=mysql_num_rows($vysledek); V tomto případě je, pravda. Často se hodí pod tabulkou vypsat počet vypsaných položek, tady to není potřeba. |
||
serverteam.sk Profil |
#7 · Zasláno: 31. 8. 2014, 20:40:20
Děkuji a jeste se chci zeptat zda se dá dát mezi správy nějaký rozdělovnik třeba nejaky obrázek
a poukd by to šlo tak bych si prosil tam pripsat i jak se napojit do databaze neznam to naspamet ale děkuji za pomoc pokusim se to nejak zprovoznit a dopsat ale pokud by ste mi to napsali v celku tak by mi to pomohlo |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0