Autor Zpráva
Dominik Gavril
Profil
Zdravím,

Napísal som veľmi jednoducuchý script na obrázok s textom ale natrafil som na problém z jeho štýlovaním mám na mysli font a veľkosť (nasjlepšie v px) ... Ako na to ?

<?php

header("Content-type: image/png");
$im     = imagecreatefrompng("images/test.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);

//Nastavenie parametra obrázka ....
imagestring($im, 5, 20, 80, "Ahoj svet", $orange);

//Výstupný súbor 
imagepng($im);


//Uvoľnenie pamäta obrázka
imagedestroy($im);

?>
Joker
Profil
Dominik Gavril:
Viz manuál k imagestring, třetí argument je identifikátor fontu.

1-5 jsou předdefinované fonty, podle velikosti, takže pro menší text stačí snížit to číslo. Jinak přes imageloadfont.
Dominik Gavril
Profil
áno ale keď chcem napríklad veľkosť textu 50 px ?

A pozerám si tu funkciu a je tam pre mňa nenzáma koncovka súboru

$font = imageloadfont('./04b.gdf');

.gdf ? Taku koncovku pri fonte som ešte nevidel

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: