Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Michales Profil |
#1 · Zasláno: 10. 9. 2014, 17:35:25 · Upravil/a: Michales
Dobrý den,
potřeboval bych vložit údaj z databáze do inputu type radio. Údaj je tahán ze sloupce region a v něm mohou být jen slova czech a foreign. Inputy mám takto: <label>České, Slovenské / Czech, Slovak:</label> <input type="radio" name="region" value="czech"> <br> <label>Zahraniční / Foreign: </label> <input type="radio" name="region" value="foreign"> Jde mi to to aby když edituji příspěvek aby mi to zobrazilo u toho inputu jaký slovo je v databázi a tím už byl zaškrtnutý danný input. Děkuji za radu. Zdá se že toto funguje: <label>České, Slovenské / Czech, Slovak:</label> <input type="radio" name="region" value="czech" class="radio" <?php if (isset($results['region']) && $results['region'] == 'czech'): ?>checked='checked'<?php endif; ?> /> <br> <label>Zahraniční / Foreign: </label> <input type="radio" name="region" value="foreign" class="radio" <?php if (isset($results['region']) && $results['region'] == 'foreign'): ?>checked='checked'<?php endif; ?> /> |
||
Joker Profil |
To řešení je funkční, ale šlo by si ušetřit neustálé opisování těch dvou podmínek:
$region = isset($results['region']) $results['region'] ? : ""; if ($region == 'czech') // atd. Případně, pokročilejší programátor se zálibou ve zkracování by celou podmínku mohl napsat asi takto: <?= ($region == 'czech') ? 'checked="checked"' : "" ?> Kdyby těch políček bylo víc a byl potenciál přidávat další, možná by se vyplatilo je všechny generovat automaticky: $regions = array("czech" => "České, Slovenské / Czech, Slovak", "foreign" => "Zahraniční / Foreign"); // získám $results foreach ($regions as $regVal => $regLabel) { echo '<label>' . $regLabel . ': <input type="radio" name="region" value="' . $regVal . '" class="radio"'; if ($regVal == $results["region"]) echo ' checked = "checked"'; echo '></label>'; } Zároveň jsem posunul <input> dovnitř <label>, aby ho šlo aktivovat kliknutím na popisek. |
||
Michales Profil |
#3 · Zasláno: 10. 9. 2014, 19:07:27
Joker:
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0