Autor Zpráva
daniil98
Profil *
Ahoj, mám v html jednoduchý formulář a zarazil jsem se u docela velkýho problému-Chtěl bych se zeptat, jak udělat, aby se po stisknutí submit nahrál file a data z formulářů šli do mysql?

HTML:
<form name="myform" action="process.php" method="POST">                                                          
                 <div>                                                                   
                   <span>                       
                     <label>Autor:</label>                     
                   </span>                                                                   
                   <span>                       
                     <input type="text" name="autor">                     
                   </span>                                                           
                 </div>                                                           
                 <div>                                                                   
                   <span>                       
                     <label>Song:</label>                     
                   </span>                                                                   
                   <span>                       
                     <input type="text" name="song">                     
                   </span>                                                           
                 </div>                                                           
                 <div>                                                                      
                   <span>                       
                     <label>Song file:</label>                     
                   </span>                                                                                 
                     <input type="file" name="uploadFile">                       
                     <br>                                                                               
                 </div>                                                                                                                                                        
                 <div>                                                                        
                   <span>                       
                     <input type="submit" value="Submit">                     
                   </span>                                                         
                 </div>                                                   
               </form>

PHP:
<?php 
include 'upload.php'; 
define('DB_NAME', 'songs'); 
define('DB_USER', 'root'); 
define('DB_PASSWORD', 'root'); 
define('DB_HOST', 'localhost'); 

$link = mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD); 

if (!$link) { 
    die('Could not connect: ' . mysql_error()); 
    } 

    $db_selected = mysql_select_db(DB_NAME, $link); 

    if (!$db_selected) { 
    die('Can\'t use ' . DB_NAME . ': ' . mysql_error()); 
    } 

    $value = $_POST['autor']; 
    $value2 = $_POST['song']; 

    $sql = "INSERT INTO rmbhazards (autor, song ('$value', '$value2')"; 

    mysql_close(); 
>

Můj dotaz zní, jestli kód mám nechat v jiným php a spojit je pomocí include a nebo, jestli ty dva kódy dát do jednoho *.php souboru?

upload.php
$target_dir = "mp3s/"; 
$target_dir = $target_dir . basename( $_FILES["uploadFile"]["name"]); 
$uploadOk=1; 

if (move_uploaded_file($_FILES["uploadFile"]["tmp_name"], $target_dir)) { 
   echo "The file ". basename( $_FILES["uploadFile"]["name"]). " has been uploaded."; 
} else { 
   echo "Sorry, there was an error uploading your file."; 
}
mimochodec
Profil
daniil98:
Můj dotaz zní, jestli kód mám nechat v jiným php a spojit je pomocí include a nebo, jestli ty dva kódy dát do jednoho *.php souboru?

To záleží jen na tobě. Ani jedna z těch variant není nějak špatně, je to jen otázka přehlednosti. Já bych to napsal do jednoho.
daniil98
Profil *
ok, děkuju
Marschmallow
Profil
daniil98:
Já bych si vytvořil soubor index.php, do kterého bych vložil HTML + dva includované soubory (upload-db.php a upload.php). Pro přehlednost a jednodušší úpravy - nemusí se až tak hodně scrollovat a lépe se v tom orientuje.
mimochodec
Profil
Marschmallow:
lépe se v tom orientuje.

I v případě, že ten upload.php má devět řádků?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: