Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lionel messi Profil |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2014, 19:20:26
Zdravím,
rád by som spravil na svojom webe do istého adresára prístup na heslo spôsobom podobným, akým je na tomto fóre riešený sandbox — serverovou autentifikáciou. S nastavením servera pomocou .htaccess isté (nie veľké) skúsenosti mám, ale netuším, ako dosiahnuť niečo podobné a nepodarilo sa mi ani nič vhodné nájsť. Chcel by som preto požiadať o nasmerovanie/odkaz na zrozumiteľný návod na podobné nastavenie. PS: Zaheslovanie pomocou PHP ovládam, v tomto prípade by však bolo ďaleko jednoduchšie nastaviť to na serveri. Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď. |
||
Marschmallow Profil |
lionel messi:
Do složky, kterou chceš mít zaheslovanou si vlož soubor .htaccess s obsahem: AuthType Basic AuthName "Password Protected Area" /* Udává název autentifikace - název dialogového okna */ AuthUserFile /cesta/k/souboru/.htpasswd /* Cesta k souboru .htpasswd - pouze relativní! */ Require valid-user Následně si vytvoř soubor .htpssawd a ten ulož nejlépe do stejné složky jako přechozí .htaccess (nezapomeň upravit zvýrazněnou cestu v kódu výše). Do tohoto souboru vlož jednotlivé řádky uživatelů s hesly - jeden uživatel = jedno heslo. Heslo musí být zakódováno. Lze použít třeba htpasswd generator. Př. zapsání uživatelů: lionel-messi:$apr1$N6Mah36B$92qUdLU49FIFIGte7xeSH. marschmallow:$apr1$2OdiZfB0$Mjjliorh9oH1kBXxunBbi. Uživatel: lionel-messi, heslo: djpw.cz Uživatel: marschmallow, heslo: jednadvatri |
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2014, 19:48:42
Marschmallow:
Vďaka za podrobnú odpoveď, vyskúšam a dám vedieť. |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
Kubo2 Profil |
#4 · Zasláno: 21. 12. 2014, 17:24:55
lionel messi:
„Vďaka za podrobnú odpoveď, vyskúšam a dám vedieť.“ Už si vyskúšal? :-) |
||
lionel messi Profil |
#5 · Zasláno: 22. 12. 2014, 15:18:22
Kubo2:
„Už si vyskúšal? :-)“ Vyskúšal, ale zabudol som sa ozvať. :-( Marschmallow: Ešte raz dodatočne veľmi pekne ďakujem, funguje perfektne. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0