Autor Zpráva
jurinko2000
Profil
Nazdar

Ako mám pomocou msqli vvpisat veci z tabulki. Poviem priklad mam tabulku a tam meno, vek, rok narodenia. Je tam napisanich asi 5 ludi a potrebujem vsetkych 5 vypisat. Ak pridam 6 cloveka aby ho to auto pripisalo na web. Viem ze sa musim pripojit do databaze a potom nejak cez mysqli_fetch_array ale nwm ako poprosim pomoc viem max ako sa pripojit do databaze ostatne nwm diky :)
juriad
Profil
Jedna ukázka výpisu dat z databáze je třeba tady: Website X5 a zobrazení DB
jurinko2000
Profil
Ok dik to funguje a ako s obrazkami?? :)
juriad
Profil
jurinko2000:
Co chceš dělat s obrázky? Do databáze se obrázek většinou neukládá, nechává se v nájakém adresáři a do databáze se jen zapíše jeho jméno (případně cesta), občas i rozměry.
jurinko2000
Profil
Chcem napisat profil kde bude meno priezvisko nejake info + foto.


Chcem ze ked sa niekto registruje moze pridat foto :)
juriad
Profil
Tak vytvoř adresář třeba profilova_fota a do něj nahrávej obrázky od uživatele. Do databáze nemusíš nic ukládat, pokud název obrázku bude shodný jako jméno uživatele. V opačném případě bys do databáze ukládat název obrázku.

Jde ti stále o to, jak to skloubit s databází, nebo se již jedná o úplně jiný problém?
Předpokládám, že jakmile profilové fotky budeš mít v tom adresáři, tak zařízení jejich zobrazení je už jednoduché.

Asi tě tedy zajímá nahrávání fotek; toto nevypadá úplně špatně: http://www.formget.com/upload-images-using-php-and-jquery-via-form/
Otázkou je také, zda chceš u klienta používat nějakou JavaScriptovou knihovnu (existují pluginy, který jsou přímo určené na upload obrázků).
jurinko2000
Profil
Potrebujem ze napisem jeden kod a vypise mi to v kocke mrno info a foto. Lebo nechcem ze kazdy novi uzivatel musi mat vlastny kod. Napr ako ste hore pisali vypis z databaze. Jeden kod a vypise to vsetko. A chcem aby to spolu pisalo aj s foto. Myslel som ze to cez db pojde jednoduhsie. Ale poradit si necham web kodujem iba z dovodu sebazdokonalovania. Html ako tak viem. Aj nieco s php a css ale js nwm nic. Tak ako na to teda?? :)
juriad
Profil
jurinko2000:
O co ti tedy jde? Popisuješ tu hromadu use-casů.

1) Ukožnit registraci uživatele (s přidáním fotky nebo bez - asi je lepší detaily přesunout do úpravy profilu).
2) Umožnit úpravu profilu s přidáním fotky (a nejspíš i její změnou).
3) Výpis seznamu uživatelů s existujícími fotkami

To třetí je nejjednodušší. První dvě jsou dost složité - vyžadují, aby se uživatelé mohli registrovat a přihlašovat.
Netuším, co už máš hotového, ani jaké máš znalosti (nieco s php a css ale js nwm nic opravdu moc neřekne).

Soubory (a tedy i fotky) se do databáze neukládají, maximálně se do databáze uloží název souboru a soubor se přesune do vyhrazeného adresáře.
jurinko2000
Profil
Chcem ze si uzivatel pri registracii zvoli fotka a ta sa ulozi do adresara serveru najlepsie pod bazvom (id).jpg. a potom abi ako pri SELECT ALL FROM tabulka mi to ukaze pri jednom id mene a informaciach aj foto.
juriad
Profil
Výpis je triviální (pokud je nazev fotky stejný jako ID uživatele):
echo "<img src=\"/fotky/" . $row['id'] . ".jpg\" alt=\"fotka uživatele " . htmlspecialchars($row['jmeno']) . "\">";

Nahrávání fotek je všude na webu hromady. Nevím, co všechno požaduješ (ořez, změnu/kontrolu velikosti, posporu různých formátů, ...), zkus něco najít sám.

Tu registraci máš hotovou a funkční (bez té fotky samozřejmě)?
jurinko2000
Profil
Jj tu registraciu som uz na webe nasiel.

A ok idem teda hladat
jurinko2000
Profil
Ako mam napisat text v div aby hned vedla bola fotka?


v jednom riadku
juriad
Profil
Nejspíš chceš fotku odplavat doprava. Použij float. Ale jelikož absolutně netušíme, jak vypadá stránka, můžeš potřebovat jiné řešení.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: