Autor Zpráva
jurinko2000
Profil
potreboval by som uploadnut foto ale tak aby nazov suboru = Meno (vo vyplnenej tabulke)
kod mam zatial takýto:
                <div id="pridat">
                <form method="post" action="" enctype="multipart/form-data">
                <table>
                    <tr><th><H1>Pridať</H1></th></tr>
                    <tr><th>Meno:</th><td><input type="text" name="Name" /></td></tr>
                    <tr><th>Info:</th><td><textarea name="Description" /></textarea></td></tr>
                    <tr><th>Cena:</th><td><input type="text" name="Price" />€</td></tr>
                    <tr><th>Na sklade:</th><td><input type="text" name="avalaible"/>ks</td></tr>
                    <tr><th>Postovné:</th><td><input type="text" name="shopping" />€</td></tr>
                       <tr><th>(poštovné najdete na <a href="http://cennik.posta.sk/">tu</a>)</th></tr>
                    <tr><th>Vyber obrázok:</th><td><input type="file" name="fileToUpload" id="fileToUpload"></td></tr>
                    <tr><td><input type="submit" name="input" value="Pridať"/></td></tr>
                   </table>
                <?php
                
                if(isset($_POST['input'])){
$pics = $_FILES['fileToUpload']['name'];
    $DestinationDirectory   = 'photo/'; //specify upload directory ends with / (slash)
    $place = $DestinationDirectory.$pics;
    $target_dir = "Photo/";
    move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]));
mam to potom este dokoncene ale potrebujem aby ked nahraje subor napr Produkt.jpg aby sa volal '".$_POST['Name']."'.jpg ak by sa dalo tak by bolo najlepsie ak by sa volal podla ID ale id mam v db AI a tak ho nevipisuje v tabulke :) pls help :)
kosata6
Profil
<?
move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"][$i], $target_dir . $_POST['Name'] . ".jpg");
?>

(Příště to přidej do kategorie PHP)
jurinko2000
Profil
diky :) a vies mi poradit ohladom toho ze potrebujem mat info ale chcem abi to vypisalo napr. 150 znakov potom to dalo "..." a ostatne az po kliknuti na odkaz? :D proste z db potrebujem zo stlpca Description vypisat asi iba 150 znakov a potom "..." a ostatne to vipisalo as v podrobnom infe :) dik
lionel messi
Profil
jurinko2000:
ale chcem abi to vypisalo napr. 150 znakov potom to dalo "..."
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Zkrácení článku pro výpis perexu — toto si jednoducho upravíš.
jurinko2000
Profil
dikyyyyyy :)
Marschmallow
Profil
jurinko2000:
Jen bych si dal pozor na XSS útoky. Ošetři vstup pomocí htmlspecialchars:
$promenna= htmlspecialchars($promennavystup, ENT_QUOTES);
Stačí si změnit vyznačené názvy proměnných.
jurinko2000
Profil
prosim ta pod na mna inak :D vobec som nepochopil za co to mam zmenit :P
kosata6
Profil
Marschmallow:
„$promenna= htmlspecialchars($promennavystup, ENT_QUOTES);

Tím je myšleno např.
$nazev = htmlspecialchars($_POST['Name'], ENT_QUOTES);

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: