Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
danaceks Profil |
#1 · Zasláno: 11. 11. 2014, 19:23:31
Potřeboval bych speciální formulář.
Bude mít 2 kolonky: 1. bude dělenec 2. bude dělitel tzn. to, co je napsané v 1. kolonce :(děleno) to, co je napsané v druhé kolonce = výsledek |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 11. 11. 2014, 19:46:31
|
||
lionel messi Profil |
Obsah súboru delenie.php
<form method="post"> Delenec: <input type="text" name="delenec"> Deliteľ: <input type="text" name="delitel"> <input type="submit" value="Odoslať"> </form> <?php if (!isset($_POST["delenec"], $_POST["delitel"])) { echo "Vyplňte prosím všetky polia!"; } elseif (intval($_POST["delitel"] == 0)) { echo "Nulou nemožno deliť!"; } else { $delenec = intval($_POST["delenec"]); $delitel = intval( $_POST["delitel"]); $vysledok = $delenec / $delitel; echo $vysledok; //vypíše výsledok } ?> Ide to samozrejme aj v JS, ten však neovládam, preto som zostavil riešenie v PHP. |
||
danaceks Profil |
#4 · Zasláno: 11. 11. 2014, 19:52:54
Nevím proč, ale nejde mi to:(
|
||
lionel messi Profil |
|||
lionel messi Profil |
#6 · Zasláno: 12. 11. 2014, 12:19:53
danaceks:
„Nevím proč, ale nejde mi to:(“ Mne Str4wberryho riešenie funguje perfektne, jediná chyba môjho riešenia podľa mňa v tom, že pri prvom načítaní vyhodilo hlášku „Vyplňte prosím všetky polia“, čo som opravil, ale inak to aj tak normálne fungovalo. Chyba bude preto pravdepodobne u teba — ak chceš riešenie v PHP, súbor musí mať príponu .php. Ešte dodám, že ak chceš deliť desatinné čísla, musíš použiť bodku, nie čiarku. Pozmenený kód: <form method="post"> Delenec: <input type="text" name="delenec"> Deliteľ: <input type="text" name="delitel"> <input type="hidden" name="odoslane" value="1"> <input type="submit" value="Odoslať"> </form> <?php if (isset($_POST["odoslane"])) { if (!isset($_POST["delenec"], $_POST["delitel"])) { echo "Vyplňte prosím všetky polia!"; } elseif (intval($_POST["delitel"] == 0)) { echo "Nulou nemožno deliť!"; } else { $delenec = intval($_POST["delenec"]); $delitel = intval($_POST["delitel"]); $vysledok = $delenec / $delitel; echo $vysledok; //vypíše výsledok } } ?> |
||
danaceks Profil |
#7 · Zasláno: 12. 11. 2014, 19:28:44
|
||
lionel messi Profil |
#8 · Zasláno: 12. 11. 2014, 20:23:07
danaceks:
„lioneli messiho řešení: stránka se načte znovu a nic“ Dnes dopoludnia som kód skúšal a upravil do podoby v [#6], napáda mi jediný problém, súbor musí mať koncovku .php inak to nebude fungovať. Kde sa chyba prejavuje? Na hostingu alebo u seba? „Str4wberryho řešení: změním čísla, a nic se neděje“ To je ešte väčšia záhada, mne taktiež funguje ako švajčiarske hodinky, jediné zdôvodniteľné vysvetlenie je vypnutý Javascript, skontroluj si prosím, či ho máš naozaj zapnutý. |
||
Kubo2 Profil |
#9 · Zasláno: 13. 11. 2014, 13:54:26
danaceks:
Skús si zobraziť (v prehliadači) zdrojový kód riešenia od lionela messiho a ukáž nám prosím screenshot (vkladá sa značkami [img]url obrázka[/img] ).
lionel messi: „napáda mi jediný problém, súbor musí mať koncovku .php inak to nebude fungovať.“ Mne ešte napadá druhý problém, a to, že danaceks súbor delenie.php nespúšťa cez PHP interpret.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0