« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Matej Ševčík
Profil
Ahojte, mám taký malý problémik. Chcem si urobiť formulár (je tu na to aj návod Formuláře v HTML ) ale ja potrebujem taký že návštevník tam niečo zadá (nejaký text) a ten text sa zapíše niekde vedľa a tam bude stále (aby sa potom nedal upravovať a bol tam na stálo). Ďakujem za odpoveď
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
Třeba do databáze, nebo do souboru a pak se dá připadně i vypsat. Co chceš? Nebylo by naškodu sem vložit kód toho formuláře.
Matej Ševčík
Profil
Ďakujem za odpoveď. Je to obyčajný kód ako na tom linku čo som sem dal.
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
A co tedy chceš? Uložit co a kam (jaké name u inputů?), chceš to někde vypisovat, odesílat do mailu? Vyjadřuj se, prosím, podrobně a přesně.
mimochodec
Profil
Matej Ševčík:
a ten text sa zapíše niekde vedľa a tam bude stále

Ukládat data můžeš buď ve formě textového souboru http://php.net/manual/en/function.file-put-contents.php nebo do databáze. Zkus trochu popsat okolnosti a určitě někdo poradí, co by v tom tvém případě bylo vhodnější.
Matej Ševčík
Profil
Dakujem vam, tak vam to konkretne popisem. Mam hokejovu stranku kde kazdu nedelu chodime na lad. A chcel by som nieco kde sa napisu ti co tam pojdu a aby sa vedeli aj vymazat pripadne :) ..
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
A budou se ty odeslaná data vypisovat na nějaké přístupné www stránce? Nebo stačí poslat všechny informace do mailu?
Matej Ševčík
Profil
Chcel by som aby sa to tam hned ukazalo na tej stranke :) akonahle sa to zapise hned to tam bude vypisane
lionel messi
Profil
Matej Ševčík:
akonahle sa to zapise hned to tam bude vypisane
Aké máš skúsenosti s PHP a MySQL? Údaje sa môžu ukladať do textového súboru alebo db, odporúčal by som skôr práve MySQL.
Matej Ševčík
Profil
viac menej ziadne. Ako to je lahsie. kludne aj do toho textoveho suboru
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
Uprav si tenhle skript (je to i s jednoduchou administrací): tomasjares.com/projekty/komentare.zip. Bylo to určené na komentáře, ale mohlo by Ti to stačit. Data ukládá do souboru data.txt. Živá ukázka.
Matej Ševčík
Profil
Len ja by som to potreboval v htmll


to je problem
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
V HTML nemůžeš zpracovávat a ukládat data. Na to je potřeba serverový jazyk - třeba PHP. Pouze v samotném HTML to tedy opravdu nepůjde.
lionel messi
Profil
Matej Ševčík:
Len ja by som to potreboval v htmll
to je problem
To je naozaj problém. HTML je iba značkovací jazyk, ty potrebuješ nejaký serverový skript + úložište (kľudne ostaň pri súboroch).
Sorry za duplicitu k [#13] Marschmallow.
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
Jestli Ti hosting podporuje PHP, tak to není problém. Pokud nepodporuje, můžeš využít nějaké služby třetích stran (třeba blueboard), což nedoporučuji.

V HTML vytvoříš formulář, ale zpracovat ho už musí PHP.
Matej Ševčík
Profil
a ked sa to bude zapisovat do obycajneho textoveho dokumentu ktory bude na stihnutie na tej stranke? pomocou <action> sa to neda?
Marschmallow
Profil
Ne. Ukázku funkčního zapisování v PHP jsem ukázal v mém [#11] příspěvku.
Matej Ševčík
Profil
A ako by si mi to doporucoval urobit? na tvojom mieste?
lionel messi
Profil
Matej Ševčík:
pomocou <action> sa to neda?
Žiaľ, nie, v čistom HTML/CSS to nejde žiadnym spôsobom, atribút action nedokáže nič iné, než to, že pošle vstup na spracovanie.
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
A ako by si mi to doporucoval urobit? na tvojom mieste?
Přečetl sis můj [#11] příspěvek? Myslím, že ne. Vytvořil bych si formulář v HTML, ten pomocí action nasměroval na PHP skript. Skript by data zpracoval a uložil do formuláře. Pochop, že v HTML/CSS nelze zpracovávat, ani ukládat data. Slouží pouze k výpisu informací. K zapisování a ukládání je tu PHP (nebo ASP a podobné...)
Matej Ševčík
Profil
mam wordpress stranku. Neviem ako tam ten html script dostat


teda php *
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
html script
PHP skript.
Normálně ho přes FTP nahraj na web. Ty soubory, jak jsem ti v [#11] poslal. Třeba do složky formular. Pak si jen otevři danou URL adresu - příklad: http://example.com/formular. Nic víc :)
Matej Ševčík
Profil
a treba ho dat do nejkej konkretnej zlozky? ci ho len tak drbnut na ftp?
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
Třeba do složky formular, nebo poslat... Je to jedno. Hlavně ne do kořenové složky. Tím myslím, abys vytvořil v kořenové složce třeba složku formular a do ní to nahrál.
Matej Ševčík
Profil
dobre :) dakujem, potom napisem ako to dopadlo
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
Ještě si v souboru administrace.php na řádku č. 11 změň heslo z neco na to své.
Matej Ševčík
Profil
este mi prosim ta mozes poradit v ako programe si mam otvorit tie php subory?
lionel messi
Profil
Matej Ševčík:
este mi prosim ta mozes poradit v ako programe si mam otvorit tie php subory?
Stačí obyčajný Notepad (Poznámkový blok) alebo PSPad či iný editor.
Marschmallow
Profil
Matej Ševčík:
ako programe si mam otvorit tie php subory?
PSPad, Notepad++, Notepad (ve Windows), Sublime Text a další.
Pardon, lionel messi mě předběhl ;-)
Matej Ševčík
Profil
Takze zrarovany subor som dal na ftp a teraz som skoncil .. neviem co s tym
« 1 2 3 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: