Autor Zpráva
sloncz
Profil
Zdravím, chci si na svou stránku dát google mapu s vlastními body.
Vytvořím si tedy v xml mapu

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 
<kml xmlns="http://www.opengis.net/kml/2.2">
<Document>
<name>Zajímavá místa ČR</name>
<description><![CDATA[
<p>
<b>Zajímavá místa v České republice, která stojí za to navštívit.</b>
</p>
<a href="http://nejakaadresa.cz"><b style="color: green">Zpět na stránku X</b></a>
]]></description>
 
<Style id="vlastniikonka">
<IconStyle>
<Icon>
<href>http://nejakaadresa.cz/cesta_k_pekne_ikonce_napriklad_32x32pixelu.png</href>
</Icon>
</IconStyle>
</Style>
 
<Placemark>
<name>$misto</name>
<description><![CDATA[
<div style="width: 400px; background-color: gold; color: rgb(0, 0, 0)">
<h2>Nadpis</h2>
<iframe src="$url"></iframe>
</div>
]]></description>
<styleUrl>#vlastniikonka</styleUrl>
<Point>
<coordinates>$souradnice</coordinates>
</Point>
</Placemark>
 
</Document>
</kml>

Ovšem mám problém v tom, že data v popisu toho daného bodu se neaktualizují při načtení stránky a zůstávají neměnné. Chtěl jsem tam tedy vložit iframe, ale ten se v popisu nezobrazí vůbec. Máte nějaké návrhy, jak by šlo udělat buď vložení iframu nebo jak docílit toho, aby se data v popisu mohla měnit a nezůstával na pořád jen ten popis, co tam byl vložen poprvé?? :)

Moderátor Chamurappi: Titulek „google maps“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
jefitto44
Profil
No keď tam dáš toto naostro, ako by sa to mohlo meniť? Musíš to spraviť nejako dynamicky, aby ti toto
<styleUrl>#vlastniikonka</styleUrl>
<Point>
<coordinates>$souradnice</coordinates>

Generoval google server na základe toho, čo tam máš povyberané a pooznačované
Chamurappi
Profil
Reaguji na sloncza:
Musíš server Google přesvědčit, aby nebral KML soubor ze své keše. Typicky přidat k adrese za otazník nějaké smetí… ideálně závislé na okamžiku poslední změny toho souboru.


Reaguji na jefitta44:
Musíš to spraviť nejako dynamicky
Pravděpodobně nám ukazuje šablonu, ze které vzniká skutečný KML soubor.
sloncz
Profil
Omlouvám se za špatně napsaný název tématu.


Takže by mělo stačit, když za url adresu vložím ještě ?<?echo time();?>? Děkuji

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: