« 1 2 »
Autor Zpráva
Michal Sebek
Profil
Jak bych v html nebo php udělal, aby na levé části stránky bylo políčko na zadání textu a v pravé části stránky by se ukázal ten text co jsem zadal v políčku? Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo až po stisknutí tlačíka? Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo průběžně? Předem děkuji za odpovědi.
Tomáš123
Profil
Michal Sebek:
Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo až po stisknutí tlačíka?
Údaje z formuláru by si vypísal na požadované miesto pomocou napríklad: echo $_POST['name_vo_formulari'];.

Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo průběžně?
Bol by v JavaScripte.
Str4wberry
Profil
Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo až po stisknutí tlačíka?
Živá ukázka

Jak by vypadal kód, kdyby se to načítalo průběžně?
Živá ukázka
Michal Sebek
Profil
Str4wberry:
Dík, moc jsi mi pomohl.
Michal Sebek
Profil
A kdybych to chtěl bez JS, čistě jen v HTML a PHP, ale aby to bylo v jednom souboru, jak by vypadal kód?
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
A kdybych to chtěl bez JS, čistě jen v HTML a PHP, ale aby to bylo v jednom souboru, jak by vypadal kód?
Viď [#2] Tomáš123:

Údaje z formuláru by si vypísal na požadované miesto pomocou napríklad: echo $_POST['name_vo_formulari'];.

Ešte doplním, že odporúčam ošetriť vstup, teda echo htmlspechialchars($_POST['name_vo_formulari']);.
Michal Sebek
Profil
Ale jak by vypadal kód celého toho souboru, nějak mi to nejde
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
<form method="post">
<input type="text" name="vstup">
<input type="submit" value="Odoslať">
</form>
<?php
if (isset($_POST['vstup']))
{
  echo "<div class='vystup'>". htmlspecialchars($_POST['vstup']). "</div>";
}
?>

a v CSS si jednoducho nastyluješ podľa .vystup
Michal Sebek
Profil
lionel messi:
Mockrát děkuju.


Sorry, ale nic se mi neukazuje, žádný políčko na vstup ani tlačítko, čím by to mohlo být?
Michal Sebek
Profil
Mám kód:

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
    </head>
    <body>
        <form method="post">
            <input type="text" name="code">
            <input type="submit" value="View result">
        </form>
        <div class="result">
            <?php
                if(isset($_POST['code'])){
                    echo htmlspecialchars($_POST['code']);
                }
            ?>
        </div>
    </body>
</html>
a nefunguje to. Kde je chyba?
Marschmallow
Profil
Michal Sebek:
Chybí ti tam to echo pro vypsání. Takže ten $_POST musíš vyechovat v tom PHP tak, jak ti v [#8] uvedl lionel messi.
Michal Sebek
Profil
Marschmallow:
Nechápu :( To tam mám vyechovat $_POST dvakrát?
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
To tam mám vyechovat $_POST dvakrát?
Nie, echo ti tam nechýba, Čo to robí presnejšie? Vypíše chybovú hlášku alebo len nič nezobrazí? Má súbor príponu .php? Testuješ ho na localhoste alebo ostrom serveri?
Michal Sebek
Profil
lionel messi:
Testuji na ostrém serveru (mám hosting na http://www.000webhost.com). Když tam dám ten kód z [#8] tak to napíše nějakou chybu, nevím už jakou, teď mám ten kód co jsem uváděl v [#10] a nenapíše to nic (i když dám samotný formulář, nezobrazí ho to). Soubor má příponu .php
Kubo2
Profil
Michal Sebek:
Mohol by si prosím uviesť odkaz na ten konkrétny súbor?
Michal Sebek
Profil
http://mplo.webege.com/
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
Vyskúšaj prosím ešte iný hosting (ideálne freehosting) s podporou PHP a svoj kód v [#10]. Uvedený kód by naozaj mal za predpokladu podpory PHP a správnej koncovky súboru fungovať.
Zrejme ani to nebude potrebné, na pravdepodobnú príčinu chyby upozornil [#18] Davex.
Davex
Profil
Michal Sebek:
V jakém editoru upravuješ zdrojový kód? Místo normálních mezer máš mezi atributy nezlomitelné mezery s kódem &#xc2a0;.

<form method="post">
            <input type="text" name="code">
            <input type="submit" value="View result">
</form>
Michal Sebek
Profil
Davex:
Kódy píšu v DroidEdit Free.
lionel messi
Profil
Davex:
V jakém editoru upravuješ zdrojový kód? Místo normálních mezer máš mezi atributy nezlomitelné mezery s kódem &#xc2a0;.
Viem, že to celkom nesúvisí s témou, ale ako sa dá niečo podobné zistiť?
Michal Sebek
Profil
Chyba opravena, do editoru jsem to dal tak jak jsem tu tu vzal, nevšim jsem si toho. Teď jsem ty zvláštní mezery nahradil normálními a už to funguje.
Marschmallow
Profil
lionel messi:
ale ako sa dá niečo podobné zistiť?

Třeba PSPad zanechává v hlavičce <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">.
Michal Sebek
Profil
(Tady jsem dal kopírovat, v editoru jsem dal vložit, proto se to zkopírovalo i s těma mezerama divnejma)
Davex
Profil
lionel messi:
Zjistil jsem to v HTTP prohlížečce, která vypisuje neASCII znaky číselným kódem.



Michal Sebek:
Tady jsem dal kopírovat, v editoru jsem dal vložit, proto se to zkopírovalo i s těma mezerama divnejma
Pevné mezery zde doplňuje do kódu zvýrazňovač syntaxe, ale pokud vím, tak to zatím nikdy nikomu nezpůsobilo při kopírování problém.
Michal Sebek
Profil
A jak bych udělal, aby si to pamatovalo co jsem zadal? Abych to nemusel zadávat znovu?
Marschmallow: nepotřebuji výpis do nového políčka, stačí mi text, a ten mám
lionel messi
Profil
<form method="post">
            <input type="text" name="code" value="<?php echo (isset($_POST['code']) ? htmlspecialchars($_POST['code']) : '') ?>">
            <input type="submit" value="View result">
        </form>
        <div class="result">
            <?php
                if(isset($_POST['code'])){
                    echo htmlspecialchars($_POST['code']);
                }
            ?>
        </div>
Michal Sebek
Profil
lionel messi:
Dík
Michal Sebek
Profil
A jak by se to dělalo, kdybych chtěl, aby se to chovalo jako php místo html?
Marschmallow
Profil
Michal Sebek:
aby se to chovalo jako php místo html?
Vždyť to je HTML i PHP kód.
Michal Sebek
Profil
Marschmallow:
ale aby se to vypsalo jako php
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: