Autor Zpráva
JaPaJP
Profil
Zdravím, mam takovy mensi problem s include.
Mam web ve složce test-web a v té složce je soubor Index.php s dalšíma php stankama (hlavicka.php, menu.php, paticka.php) a dalši slošky a v těch složkach dalši slošky, takle to mám (test-web/php/2010/08). A v každé složce je soubor s php (index.php). Do každeho jsem vložil přes příkaz include hlavicka.php, menu.php, paticka.php.
A v menu.php mám odkazy na soubory ktere jsou ve složkach 2010 a 08.

Problem:
Jedna se o to ze mam par souboru kde mam vlozeno pomoci Include "hlavicku, menu, paticku" a vsechno funguje v pohode ale jakmile odkazu nejaky odkaz do adresaře napr. (test-web/php/2010/08.php) nebo (test-web/php/2010/08/obrazky.php) uz mi include prestava fungovat a vlastne nefunguje ani to menu.php s odkazy ktere je uložene ve složce (test-web).

Problem je v tom že nevim jak spravně zadat cestu k těm includum. :(
Netušite nekdo jak tohle porešit? Nejaky navod nebo už rovnou nejaky přiklad :)
Snad sem to popsal spravne.

Předem děkuji za odpověď.
Trsak
Profil
include __DIR__."/soubor.php";
mimochodec
Profil
JaPaJP:
jakmile odkazu nejaky odkaz do adresaře napr. (test-web/php/2010/08.php) nebo (test-web/php/2010/08/obrazky.php) uz mi include prestava fungovat

Toto se určitě nedělá tak, že by ty soubory byly fyzicky v podsložkách. Řeší se to tak, že fyzicky máš jeden soubor obrazky.php a v htaccessu máš nastaveno, že to, co se pak navenek tváří jako test-web/php/2010/08/obrazky.php, ve skutečnosti otvírá třeba test-web/obrazky.php?rok=2010&mesic=08
JaPaJP
Profil
Trsak:
Zkoužel jsem to ale nějak mi to nefunguje :(

mimochodec:
Mohl bys to vysvětlik ještě jednou? ja jsem to nepochopil, nešlo by sem dat nějaky kod jak na to?
Trsak
Profil
JaPaJP:
Jde to pomocí souboru .htaccess a mod_rewrite: Mod_rewrite
JaPaJP
Profil
Pořad si stim hraju ale bez uspěchu :(, není nato třeba nějaky script ? co by to vyřešilo? Nebo bych potřeboval navod na to co mi radí mimochodec v [#3] .
Trsak
Profil
JaPaJP:
To už se tu řešilo několikrát, stačí použít vyhledávač..
htaccess - hezké url
JaPaJP
Profil
Co pišeš to mi funguje ale v tom souboru Menu.php mám tohle
<div class="bocnilisty pravyokraj10">
            <div class="menu">Hlavní nabídka</div>
                <ul>
                    <li><a href="../test-web/Filmy.php">Filmy</a></li>
                    <li><a href="../test-web/Serialy.php">Seriály</a></li>
                    <li><a href="../test-web/Programy.php">Programy</a></li>
                    <li><a href="../test-web/Hry.php">Hry</a></li>
                    <li><a href="../test-web/Galerie.php">Galerie</a></li>
               </ul>
           <div class="spodniokraj10"></div>
        </div>

a když už jsem v adresaři napr. (test-web/php/2010/08.php) nebo (test-web/php/2010/08/obrazky.php) tak to menu.php se mi ukaže v 08.php a obrazky.php ale ty odkazy v tom souboru menu.php už nefunguji (neodkažou na požadanou stranku), stím mám problem.
mimochodec
Profil
JaPaJP:
ale ty odkazy v tom souboru menu.php už nefunguji

Když pracuješ s podobnou strukturou "jako v adresářích", musíš si zvyknout na používání absolutních adres, tzn. neodkazovat na ../test-web/Hry.php, ale http://tvujweb.cz/test-web/Hry.php. Kromě toho drobná poznámka: nepoužívej v adresách velká písmena (a diakritiku a mezery a v podstatě cokoliv mimo a-z, 1-0, -, _), snížíš tím rizika nečekaných problémů.
JaPaJP
Profil
Už jsem to vyřešil tak že jsem ty sobory co jsou includovane zduplikoval a změnil jim cesty k souborum, a je po problemu . Misto několika souboru upravím pouze 4 soubory. A je to :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: