| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| hauli Profil |
Ahoj, mohla bych se zeptat, jestli když mám obyčejný layout pomocí tabulky, jestli jde v jednotlivých buňkách měnit obrázek na pozadí (např. 2 obrázky, automatická výměna po 10-ti sekundách)? Mám macromedia dreamweaver, jestli to něčemu pomůže... stačil by mi i odkaz na nějaký návod, nebo název, co mám hledat...
a ještě jeden dotaz - když používám png obrázky, není problém se zachováním jejich (polo)průhlednosti na různých počítačích? Děkuju moc za jakoukoliv odpověď. |
||
|
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
| jakre Profil |
#2 · Zasláno: 14. 12. 2014, 02:45:01
hauli:
„není problém se zachováním jejich (polo)průhlednosti na různých počítačích?“ Zřejmě myslíš v různých prohlížečích. V aktuálních verzích prohlížečů by to mělo být vše v pořádku. „jde jednotlivých buňkách měnit obrázek na pozadí“ Určitě to jde, myslím, že by se na to hodil použít JS. Nastavíš si název obrázku 1.png, 2.png, 3.png atd. a potom necháš zobrazit obrázek, kde v kódu bude místo čísla obrázku (třeba 1-20) generátor čísel. Ten vygeneruje číslo, kód zobrazí obrázek a po deseti sekundách se vše zopakuje znova. Jen by se muselo ještě ošetřit, aby se nevygenerovaly dvě čísla po sobě. Dalším řešením může být soubor s předdefinovanými čísly, to znamená, že v něm bude třeba 17, 1, 5, 20 atd. a podle toho to bude postupovat v zobrazování obrázků. Na co se ti proměnlivý hodí obrázek na pozadí buněk tabulky? |
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0