Autor Zpráva
Yuff.3
Profil
Mám $meno = "meno";
ak sa toto $meno nachádza u nejakého užívateľa teda ak je v tabuľke users v stlpci "meno" táto premenná a zároveň ak splna ešte jednu podmienku, že tento užívateľ má v stlpci "podmienka" číslo 3, tak mi ho vypíše - toho užívateľa.

Jak to zapíšem?
Ďakujem za akékoľvek nápady.
tiso
Profil
$query = "SELECT * FROM users WHERE meno = '$meno' AND podmienka = 3";
a vrátené záznamy hádam dokážeš vypísať.
Yuff.3
Profil
tiso:
Ďakujem, ale netuším prečo som to včera, vlastne dnes napísal takto.. Tá podmienka druhá, nie je tak, že v tej istej tabuľke v stlpci podmienka je číslo 3, ALE (celé to prepíšem - má to byť takto)

Mám $meno = "meno";
ak sa toto $meno nachádza u nejakého užívateľa teda ak je v tabuľke users v stlpci "meno" táto premenná a zároveň ak splna ešte jednu podmienku, že tento užívateľ (teda jeho ID) sa nachádza v inej tabuľke - volajme ju "pokus" -> tak môžeme prejsť k výpisu užívateľa - áno, ten výpis si viem spraviť, pochopiteľne.


Ďakujem pekne.
lionel messi
Profil
Yuff.3:
Musíš do toho zapojiť aj JOIN (alternatívou je použitie poddotazu):
SELECT *
FROM users u
JOIN  pokus p
ON u.id = p.user_id
WHERE meno = '$meno'

V rámci klauzuly ON si uprav názvy stĺpcov tak, aby ti sedeli, netuším akú máš štruktúru, kam v tabuľke pokus ukladáš id užívateľa.
Yuff.3
Profil
lionel messi:
kam v tabuľke pokus ukladáš id užívateľa
toto bude asi problém. Pretože používam systém, ktorý má v tom prípade túto tabuľku navrhnutú dosť hlúpo. ID tam zapisuje asi takto: 2.14.5.17.3 - atď .. kde čísla sú ID užívateľov no a bodky ich len oddeľujú. Budem musieť tie ID oddeliť, rozbiť no a potom to nejako porovnať.. Neviem ešte presne ako na to, ale snáď si poradím. Ďakujem ale za rady.
pcmanik
Profil
Yuff.3:
Prerob radšej štruktúru tabuliek, ako sa snažiť to rozparsovať. Skôr či neskôr narazíš na problém ktorý nepôjde vyriešiť.
Yuff.3
Profil
pcmanik:
áno viem, ale tá tabuľka je definovaná systémom ktorý používam.. Pokúsim sa to spraviť cca už viem ako na to.
Kubo2
Profil
Yuff.3:
Daj si poradiť. Oveľa jednoduchšie je upraviť systém, ktorým je tabuľka definovaná, ako sa pokúšať krkolomne rozparsovať niečo, čo je svojím spôsobom očividne zle rozvrhnuté. Časom databázovú schému budeš rozširovať, a razom sa zamotáš do takých problémov, z ktorých pôjde iba jediná cesta von — revert (čelom vzad).
Yuff.3
Profil
Kubo2:
Oveľa jednoduchšie je upraviť systém
Tým som si nie celkom istý. Každopádne DB schéma sa v tomto smere rozširovať moc nebude. Max. tak na 50-100 čísel/(užívateľov) a to nie je žiadny problém. Akurát v takýchto prípadoch to vie skomplikovať život. Avšak to mi nestojí za to - prekopávať celý systém..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: