Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Fic Profil |
#1 · Zasláno: 20. 1. 2015, 14:31:11
Ahoj.
Nastínění problému: Kamarád má web s e-shopem. Rád by si sám přidával různé články, fotografie, případně odkazy do ostatních sekcích na webu (tj. mimo vlastní e-shop). Je nějaká jednoduchá možnost jak to provést - tj. že by bylo možno do určitých sekcí přidávat nové články? Ostatní (e-shop, menu) může zůstat napevno. Myslel jsem na redakční systém, ale pokud jsem to správně pochopil, tak bych pod to musel převést celý web a vzhledem k tomu, že je tam e-shop a využívá to smarty, tak to asi nebude úplně fungovat (?). Web využívá php, mysql, smarty. Děkuji moc za každou radu. |
||
Marschmallow Profil |
#2 · Zasláno: 20. 1. 2015, 15:28:25
Fic:
Jaký je to e-shop? |
||
Fic Profil |
Teď úplně nevím, kam je přesně mířen dotaz... Využívá to, co zbytek webu (php, mysql, smarty), bez registrace uživatelů. Dělal jsem ho sám.
Ale co se týče e-shopu, tak ten může zůstat klidně stranou, tam není potřeba nic upravovat. Jde mi hlavně o to přidávání článků, novinek, oznámení atp. |
||
Marschmallow Profil |
#4 · Zasláno: 20. 1. 2015, 15:55:04
Fic:
Tak si můžeš vytvořit subdoménu, na kterou budeš odkazovat z menu. |
||
Fic Profil |
#5 · Zasláno: 20. 1. 2015, 16:15:41
A pod tou subdoménou by byl ten e-shop? Jenže ten e-shop je v podstatě součástí těch stránek... jsem to myslel tak, že např. v menu mám deset odkazů. A jen třeba 3 by si spravoval majitel těch stránek...
Nebo tedy tyto tři odkazy nasměrovat na tu subdoménu? |
||
Marschmallow Profil |
#6 · Zasláno: 20. 1. 2015, 16:41:44
Fic:
Ty tři odkazy nasměrovat na subdoménu - třeba. Klidně to může být i podsložka, ale to už je jedno. Dá se tam pak nainstalovat jakýkoliv redakční systém. |
||
Fisir Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2015, 17:14:08
Redakční systém nemusí nijak rušit další existující skripty. Stačí, abys nainstaloval příslušný CMS, šablonu nastavil stejnou jako používá e-shop (což asi bude docela práce) a všechno může být na jedné doméně i složce, stejně jako doposud. Pokud bys dělal hezké adresy, není problém z pravidel skripty e-shopu vyřadit.
|
||
Fic Profil |
#8 · Zasláno: 21. 1. 2015, 10:24:51
Díky moc za rady, vyzkouším...
|
||
Časová prodleva: 25 dní
|
|||
Fic Profil |
#9 · Zasláno: 15. 2. 2015, 12:15:09
Tak nakonec jsem našel celkem jednoduchý CMS MNews, který plně vyhovuje mým potřebám. Generuje samostatné stránky a články, do menu vkládám odkazy na jednotlivé stránky, případně soubory článků, vygenerované tímto CMS. U článků tvoří stránkování. Zásah do struktury webu byl tedy minimální, jen předělat odkazy. Jen mi tam dělalo problém Smarty, to jsem ponechal jen pro e-shop.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0