Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Libin88 Profil |
#1 · Zasláno: 10. 2. 2015, 21:51:57
Ahojte,
jak mám postupovat při tvorbě stránek, když je chci udělat z částí php skriptů include. Hlavní soubor bude mít koncovku php? Třeba index.php. A bude mít stejnou kostru jakou by mě html soubor? Jen s tím rozdílem, že třeba v <div id="menu"> <?php include "menu.html"; ?> </div> A jak se to pak styluje? předpokládám, že to asi nepůjde s hlavičky souboru (index.php) když bude mít koncovku php? Díky moc za radu nějak to nemůžu dát dohromady. |
||
lionel messi Profil |
Libin88:
„Hlavní soubor bude mít koncovku php?“ Áno, musí ísť o PHP skript, ak sa má include (všeobecne akýkoľvek PHP kód) vykonať (keďže si zrejme začiatočník, nechám bokom fakt, že na serveri sa dá nastaviť spracovanie kódu napr. aj v .html). Uvedený kód je správny (za predpokladu správne uvedenej adresy). „A jak se to pak styluje?“ Čo konkrétne? V CSS môžeš normálne písať #menu {color: green;} a text divu (vrátane „nasosaného“ textu z menu.php) bude zelený.
Jednoducho popísané vkladanie pomocou include v PHP: polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include2 polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include3 Skládání stránek z kousků » Serverové skripty V prípade nejasností sa pýtaj na čokoľvek. |
||
mimochodec Profil |
#3 · Zasláno: 10. 2. 2015, 22:01:15
Libin88:
„předpokládám, že to asi nepůjde s hlavičky souboru (index.php)“ Půjde. Prohlížeč vůbec netuší, co se do index.php vloží pomocí include. Je to pro něj jedna stránka. |
||
Libin88 Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2015, 19:40:14
Jsem asi lama ale nejde mě to nastylovat.
V hlavičce index.php mám <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> ale nic se neděje. Kontroloval jsem to už několikrát, index.php a style.css má ve stejné složce, už nevím kde mám chybu. |
||
Tomáš123 Profil |
Libin88:
Zápis je správny. Prenesú sa aspoň nejaké deklarácie? Nedeklaruješ náhodou všetko v štýle .contianer ? Nemáš stránku v .zipe?
Skús ešte pozrieť, či sa zobrazuje riadok v prehliadači. Ak áno, skús kliknúť na názov súboru. |
||
Libin88 Profil |
#6 · Zasláno: 11. 2. 2015, 19:56:40
Nic jako kdyby to to ani nebylo. Zazipovaný to taky nemám.
Ještě se pokusím podívat do vertigoserv. Přes něj se na stránky v php dívám . |
||
mimochodec Profil |
#7 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:02:15
Nevím co je vertigo, ale podíval bych se spíš do vygenerovaného html. Jen tam má smysl něco hledat.
|
||
Libin88 Profil |
#8 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:10:35
dík
|
||
Marschmallow Profil |
#9 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:29:00
Libin88:
Zkus si do hlavičky souboru index.php dát ten kód, který tam máš: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> <?php include "neco.php" ?> #pokus {color: red; background: yellow width: 200px; height: 200px;} <div id="pokus">Tady by měl být nějaký text. A taky by se měl vypsat...</div> Vypsal se Ti po zobrazení souboru index.php na localhostu žlutý čtvereček s červeným textem „Tady by měl být nějaký text. A taky by se měl vypsat...“? |
||
Libin88 Profil |
#10 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:42:38
Text se vypsal ale je neostylovaný:(
|
||
lionel messi Profil |
#11 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:48:13
Libin88:
„Text se vypsal ale je neostylovaný:(“ Skús ešte zmazať cache (vyrovnávaciu pamäť) v prehliadači. |
||
mimochodec Profil |
#12 · Zasláno: 11. 2. 2015, 20:55:53
Nebo možná dej ten vytvořený html a css na http://kod.djpw.cz/ a ukaž. Nebo samozřejmě dej odkaz někam jinam, kde to tvoříš.
|
||
Marschmallow Profil |
#13 · Zasláno: 11. 2. 2015, 21:55:14
Libin88:
„Text se vypsal ale je neostylovaný:(“ A tu deklaraci stylů vkládáš do souboru index.php, kde je i řádek s include? Prostě v includovaném souboru nemají (můžou, ale to je teď nepodstatné) být styly. Ale v souboru, kam se soubor includuje ano. |
||
Libin88 Profil |
http://kod.djpw.cz/jikb
Takže index.html předělám na index.php. V hlavičce index.php mám : <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> vše co je v <nav></nav> smažu a nakopíruju do menu.html <nav></nav> nahradím <?php include ("menu.html") ?> je to dobře? |
||
Marschmallow Profil |
#15 · Zasláno: 12. 2. 2015, 19:07:30
Libin88:
Ano, jen z toho include odstraň závorky, není to funkce. |
||
mimochodec Profil |
#16 · Zasláno: 12. 2. 2015, 19:11:03
Libin88:
> vše co je v <nav></nav> smažu a nakopíruju do menu.html > <nav></nav> nahradím <?php include ("menu.html") ?> Ne. Správně: > <nav></nav> a jeho obsah smažu a nakopíruju do menu.html > <nav></nav> nahradím <?php include ("menu.html") ?> |
||
Marschmallow Profil |
|||
Tomáš123 Profil |
Marschmallow:
Pokiaľ viem, tak fungujú obidva spôsoby. mimochodec: To ale nerieši problém. Ak teda nenarážaš na rozpor medzi prvým a druhým bodom, čo by aj tak problém nevyriešilo. Je jedno či zapíšeme <bo + dy> alebo <bod + y> . V konečnom dôsledku je stále rovnaký výsledok.
Libin88: Skús vytvoriť súbor ešte raz. Uveď v ňom len hlavičku a nejaké slovo, aby si mohol testovať. Include pripojíš neskôr, keď diagnostikuješ chybu. Máš v prehliadači povolené CSS? Funguje ti inline štýl zápisu? |
||
mimochodec Profil |
#19 · Zasláno: 12. 2. 2015, 19:43:19
Neni to mimo diskusi. Ta prvni formulace vyzniva jako by ten tag <nav> mel zmizet.
|
||
Libin88 Profil |
#20 · Zasláno: 12. 2. 2015, 20:35:47
Testuju to ale pořád nic. Dokonce se mě po vložení include nezobrazí vložená část.Předtím se mě vypsala ale nabyla nastylovaná. Já na to přijdu, pak vám vědět co bylo špatně:D
|
||
Tomáš123 Profil |
#21 · Zasláno: 12. 2. 2015, 20:46:45
Libin88:
Je ťažké takto tipovať príčinu. Skús ale začať jednoducho a pomaly nabaľovať. Snáď uspeješ. Pri include si pravdepodobne urobil nejakú jednoduchú chybu pri zápise. Odkontroluj si to napríklad v [#9].
Už som takéto správanie videl. Keď som súbor vymazal a začal odznova, všetko mi fungovalo. Príčinu som ale nenašiel. |
||
mimochodec Profil |
#22 · Zasláno: 12. 2. 2015, 20:48:43
Libin88:
Mícháš dvě naprosto nesouvisející věci - php funkci a chybně přilinkované css. Include funguje naprosto triviálně - do jednoho souboru vloží druhý soubor. To je všechno. Narazit můžeš snad jen v případech, kdy by ten includovaný soubor byl v jiné složce než ten, kam se includuje. A to v případě, že bys v něm linkoval nějaké soubory. Pak ti samozřejmě nesedí cesty. Ale to už vařím z vody. Jak linkovat externí css, to najdeš na CSS prakticky » Externí stylopis Nechápu, co a jak tam bastlíš, že máš o tom vlákno o dvaceti příspěvcích. |
||
Časová prodleva: 25 dní
|
|||
Libin88 Profil |
#23 · Zasláno: 9. 3. 2015, 20:46:09
Omlouvám se že píšu až teď problém byl vyřešen, zjistil jsem že jsem měl na pc v minulosti instalovaný skype a ten mě blokoval port 80 a proto mě nic nešlo.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0