Autor Zpráva
Vilak
Profil
Zdravím.
Je to trochu složitější, tak to rozepíšu.
Dělám web a tam vkládání souborů přes 2 formuláře.
mám tam 6+1 (id) políček, které se vyplňují: id (automaticky vždy +1 při zapsání souboru do MySQL), subject (předmět), group (skupina - A,B,C,D), soubor (nějaký soubor, který se tam vkládá), autor (kdo to tam vložil), date = datum + čas (další jedinečný identifikátor) a Gid (group identifikátor)
O co jde...
1. formulář
vyplním subject a group
2. formulář
přidám soubor + vyplním autora (id, Gid a date se vyplňují automaticky samy), proměnné subject a group mám uložené ve formuláři v type="hidden", tedy jako už neměnné
A TEĎ TO TĚŽKÉ, CO NEVÍM JAK UDĚLAT
chci, aby se mi proměnné z 1. formuláře nějak uložili a pod 2. formulář by se mi vypsali všechny soubory (a k tomu všechny jejich informace), které se shodují s předmětem (tedy když zvolím předmět angličtina, vypíšů se pouze soubory, které v MySQL mají v hodnotě subject napsané angličtina)
Jak tedy mám vypsat soubory (nejlépe pod sebe do tabulky), aby se mi vypsaly všechny soubory a všechny jejich už uložené informace, které obsahují stejný předmět?
tiso
Profil
Vilak: „chci, aby se mi proměnné z 1. formuláře nějak uložili...
- ulož si ich do SESSION
- po odoslaní prvého formulára si vytiahni dáta z databázy a pridaj pod ten 2 formulár
Zvládneš to? Alebo s čím potrebuješ pomôcť?
Vilak
Profil
já to udělal pomocí toho, že jsme vytvořil 2 soubory, tedy formular.php (1. formulář) a vkladani.php (2. formulář)
a proměnné z 1. formuláře se v 2. formuláři uloží pomocí toho, že se znovu automaticky vloží do formuláře (hidden), a tak zůstanou neměnné...
spíš potřebuju vyřešit to, co mám napsané pod "A TEĎ TO TĚŽKÉ, CO NEVÍM JAK UDĚLAT ", tedy jak mám vypsat soubory, které mají stejný identifikátor subject a k nim vypsat všechny informace, které daný řádek ještě obsahuje (tedy autora, gid, id....)

ale SESSION mě nenapadlo, taky dobrý nápad :)
tedy kód mám zatím:
$pokus = mysql_query("SELECT * FROM `files` WHERE `subject`='".$subject."'")
ovšem nevím, jak dál.. s MySQL jsem začátečník
juriad
Profil
Nevěř tomu, že uživatel nezmění hidden input.

Získat informace o podobných řádcích můžes pomocí dotazu (záleží na tom, jakou používáš knihovnu pro práci s DB):
$dotaz = "SELECT * FROM tabulka WHERE subject = '" . mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "'";
Vilak
Profil
no, mám tam udělaný registrační systém, který mám logickyu dělaný přes SESSION, takže se tam dostanou k tomu vkládání souborů asi 3-6 lidí, které znám...
ale díky za radu, jakmile to půjde, přepíšu si to na SESSION

moc tomu nerozumím.. takže...
mám tabulku files a předměty ($subject) se v tabulce řadí do kolonky subject - jak tedy udělám, aby se mi vypsaly soubory, které se shodují s proměnnou $subject se textem vyplněným v MySQL (tedy když se rovnají)?
juriad
Profil
Ten dotaz v [#3] vypadá správně. Stačí tedy jen vypsat záznamy, které vrátí? Umíš snad vypisovat z databáze, ne?
Vilak
Profil
Právě, že neumím... říkám, že jsem v tomto začátečník a žene mě čas... můžete mi teda, prosím, říct, jak tedy vypíšu data, když se jmenují subject, date a gid...?
lionel messi
Profil
Vilak:
můžete mi teda, prosím, říct, jak tedy vypíšu data, když se jmenují subject, date a gid...?
V pohode, každý raz začínal, nič zložité to nie je:
$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE subject = '" . mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "'");
while ($vysledok = mysql_fetch_assoc($dotaz)) {
  echo $vysledok["subject"]. " ". $vysledok["date"]. " ". $vysledok["gid"]. "<br>"; //vypíše údaje zo stĺpcov subject, date a gid oddelené medzerami a oddelí riadky
}
Vilak
Profil
FAJNÉ! Díky moc, upravil jsem si to dle potřeby a už to funguje! :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0