Autor Zpráva
MrKew
Profil
Když použiji na div javascript, nefunguje hover, nevíte někdo co s tím?
Hledal jsem v diskuzi, a zkoušel !important, ale nepomohlo.


http://kod.djpw.cz/gilb
(Mělo by to být: HTML řádek 25
CSS řádek 91)
bestik_63
Profil
Mě to funguje. Nepoužíváš nějaký hodně starý prohlížeč?

tady najdeš jaký prohlížeče tuto funkci podporují:
http://www.w3schools.com/cssref/sel_hover.asp
juriad
Profil
MrKew:
Protože si ten #roll přepisuješ pod rukama. Podívej se co se děje s výkonem počítače - stačí mi najet na #roll a CPU mi jde na 100%.
Proč vůbec potřebuješ nějaký JS? Vždyť toto lze řešit přímo v CSS - triviálně třeba takto: Živá ukázka

!important se píše před středník (je to jakoby poslední část hodnoty). Ale téměř nikdy !important nepotřebuješ.

bestik_63:
Problém je, když najedeš na položku Nadpis v levém menu, tak její podpoložky nemají hover.
Chamurappi
Profil
Reaguji na bestika_63:
Proč tu poslední dobou kdekdo odkazuje na W3Schools? Vždy to byl mizerný zdroj informací.

tady najdeš jaký prohlížeče tuto funkci podporují
Ne, to tam fakt nenajde. Že :hover podporuje Chrome až od verze 4, Firefox až od verze 2, Opera až od verze 9.6 a Explorer až od verze 7, to má být vtip? Čtyřnásobný? Úplně všechny údaje o podpoře jsou tam blbě, u některých se autor seknul o desetiletí. A tvrzení, že :hover pochází z CSS 1… mno, já ho tam tedy nevidím.

Nepoužíváš nějaký hodně starý prohlížeč?
Pseudotřída :hover funguje od Exploreru 4 (mimo odkazy od Exploreru 7), nějakého brzkého milestonu Mozilly a Opery 4. Kdyby používal něco staršího, nefungovalo by mu správně kod.djpw.cz.
bestik_63
Profil
Chamurappi:
nesem profesionál, ani neznám všechno. Snažil jsem se pouze pomoct. Blbě jsem to pochopil, proto jsem odepsal jak jsem odepsal. Když mi tu napíšeš kde najdu relevantní zdroj informací, který prohlížeč co podporuje, budu ti nesmírně vděčen. Já w3schools používám poměrně často a většinou jsem neměl problém. To že to není vždy úplně přesné je holt riziko internetu.
Zkus si kliknout na http://www.w3.org/TR/CSS/ a zjistíš že hover byl poprvé definován ve verzi 1, takže asi ani ty nemáš úplně pravdu.

MrKew: zkus se držet rady juriada a menu dělat pouze v css. Mě se například nepodařilo kliknout na položku menu nadpis. Já jsem to udělal tak, že používám seznamy <ul><li>. Submenu je position:absolute a skryté pomocí display:none;

koukni na http://pmphotography.cz/, snad to z toho pochopíš :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na bestika_63:
Když mi tu napíšeš kde najdu relevantní zdroj informací, který prohlížeč co podporuje, budu ti nesmírně vděčen.
Pro nové věci na Can I Use nebo na MDN, pro staré třeba na Index Dot CSS.

To že to není vždy úplně přesné je holt riziko internetu.
Ne, to je riziko papírových učebnic, které v případě odborných informací umí internet hravě odbourat, protože si autor (a koneckonců i čtenář) jakékoliv publikace může bleskurychle ověřit údaje z více zdrojů.

Zkus si kliknout na http://www.w3.org/TR/CSS/ a zjistíš že hover byl poprvé definován ve verzi 1, takže asi ani ty nemáš úplně pravdu.
Zkusil jsem si kliknout a čtu, že trojice selektorů :active, :hover a :focus byla poprvé nadefinována v CSS 1 a CSS 2, což očividně znamená, že některé byly poprvé nadefinovány v CSS 1 a některé poprvé v CSS 2, jinak by nemělo smysl dvojku uvádět.
V příspěvku [#4] jsem odkázal na specifikaci CSS 1. Je to jedna dlouhá stránka, můžeš použít prohlížečové hledání a ověřit si, že se v ní nevyskytuje slovo hover. Kdyby ti připadal její vzhled příliš moderní, můžeš se podívat přímo na autentickou verzi z prosince 1996.
MrKew
Profil
bestik_63:
Verze prohlížečů jsem nějak neřešil, ale u mě v Chromu ani v Exploeru nefunguje ani ten JS
Používám Mozilu

juriad:
Nevěděl jsem že to jde i v CSS (je to můj první větsí web, Můj první a zatím jediný web), ale myslím že už chápu princip

bestik_63:
Seznam jsem nepoužil protože pak border-bottom nebyl po celé šířce menu, ale jestli se to dá vyřešit nějak elegantněji, rád přijmu rady, jsem začátečník
bestik_63
Profil
Chamurappi : díky moc za odkazy, tohle jsem dlouho hledal a nemohl najít :-)
Jinak máš pravdu, ty informace na w3schools jsou dost nepřesné :-)
juriad
Profil
MrKew:
Standardně se používají pro menu seznamy. Ty už jen stačí vhodně nastylovat. V reálném čase (můžeš měnit HTML i CSS a okamžitě uvidíš výsledek) to můžeš zkusit na Živá ukázka.

Nebo si najdi na webu nějakou stránku, kde je pěkné menu a podívej se, jak je vytvořené.
mimochodec
Profil
http://css.blbeckove.com/3.seznamy/3.resene-priklady.html

Tohle býval často doporučovaný zdroj. Možná by se někdo, kdo je víc v obraze než já, mohl vyjádřit k tomu, jestli to pořád doporučovat lze.
Tomáš123
Profil
mimochodec:
Našiel som tam chybu (netreba použiť obrázok na pozadí, stačí nastaviť height a min-height). Povedal by som, že zdroj je dobrý na ukážky a situácie, keď sa niekto nevie rozhodnúť pre vzhľad menu alebo potrebuje okopírovať 200 riadkov kódu. Vysvetlenie funkčnosti kódu je dosť neprehľadné a podľa môjho názoru sa tam začiatočník rýchlo stratí. Myslím si ale, že zdroj je celkom kvalitný a uvedené kódy sa mi páčia.

Mimochodom, tú stránku som dlho hľadal, ďakujem.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: