Autor Zpráva
sitole
Profil
Ahoj, hledám možnost jak vytvořit progress bar který bude vzhledově podobný tomu ve Windows :)
Koukal jsem na jakasi fora ale tam to každý používal jen při uploadu, ale to co potřebuju já jsem nikde nenašel..
Pobral jsem jen že musí být vytvořený v JS a PHP. Neznáte řešení mého prograsového problému? :)

Napíšu to stručně
- Progress bar podobný tomu ve Windows
- Bude se posouvat (aktualizovat) sám do datumu např 1.1.2016

Znovu děkuji za každý komentář! :)
Hando
Profil
Ahoj.

A co řešení uvedená zde: http://stackoverflow.com/questions/25681320/progressbar-for-between-2-dates-with-php-and-css
Úplně si nejsem jist, co myslíš tím, že má vypadat jako ve Windows, ale to už je asi věc detailu. Otázka je, jestli to musí být animované, pokud ne, dalo by se to jistě řešit jednodušeji.
(Jak tak koukám, tak vlastně hned v tom druhém příspěvku je popsaná možnost, jak to řešit obecně.)
Keeehi
Profil
sitole:
PHP není úplně nutnost. A pokud nepotřebuješ, aby se i hýbal pořád ale stačí ti změna stavu po každém načtení stránky (vzhledem k 1.1.2016 se to stejně nebude hýbat moc často) tak nepotřebuješ ani javascript.

Asi by bylo dobré ukázat jak by to mělo vypadat. Protože verzí windows je dosta a graficky se liší. Taky jsou i různé vzhledy pro jednu verzi, takže těch progressbarů bude ještě více.

Dále mi přjse zvláštní chtít progressbar jako z windows. Máš k tomu nějaký důvod? Jsem přesvědčen, že každý uživatel raději uvidí progressbar svého operačního systému, protož ho zná. V novějších prohlížečích funguje tag <progress> který právě zobrazí progressbar tak jak ho uživatel zná. Pro staší prohlížeče je třeba vytvořit fallback.
A nebo jen hledáš hezký progressbar a zrovna ten ve windows se ti líbí. Pak jsem našel pár řešení a jej jich mnohem více. Stačí trochu hledat. Nezapomeň si zkontrolovat podporu tebou vybraného řešení ve verzích prohlížečů, které chceš podporovat.
sitole
Profil
Znovu ahoj! Tsk zvolím asi jeden z této stránky. S tím windows sem mislel základní progress bar ve Windows 7 :)
Hando:
Děkuji moc určitě použuji!
Keeehi
Také děkuji za super návrhy.. Jinak teda potřebuji změnu jen po načtení stránky. Změnít to hodně kod? :)
Keeehi
Profil
sitole:
Jinak teda potřebuji změnu jen po načtení stránky. Změnít to hodně kod?
Ani moc ne. CSS je pořád stejné. A PHP může vypadat třeba takto:
<?php
$start = strtotime('1.1.2015');
$end = strtotime('1.1.2016');
$now = time();
 
$wholeInterval = $end-$start;
$elapsed= $now-$start;
 
$percentage = ($elapsed * 100) / $wholeInterval;
?>
<div class="meter">
    <span style="width: <?php echo $percentage;?>%"></span>
</div>
sitole
Profil
Ou super :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: