21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Sennin
Profil
Zdravím ľudkovia,
V php som stále učeň/začiatočník a potrebujem od Vás radu.
Potrebujem zistiť v php názov zložky tak aby som jej názov mohol zmeniť bez toho aby som musel znova zasahovať do php a meniť to tam ale stále by mi našiel názov tej zložky.

Vopred sa ospravedlňujem za primitívnu otázku ale neviem ako to nájsť cez google to čo potrebujem. Samozrejme vopred všetkým vďaka.
blaaablaaa
Profil
Sennin:
Nazev jake slozky?
Sennin
Profil
mám napr. zložku templates a potrebujem v nej zistiť názov iných zložiek napr. templates/zlozka1, templates/zlozka2 atď...
no a keď budem napr. chcieť premenovať templates/zlozka2 na newthemes tak aby to automaticky zistilo ten názov a ja ho nemusel meniť v php.

P.S: nepotrebujem zistovať cestu templates to viem :D ale zisti názov tých zložiek v templates.
Fisir
Profil
Reaguji na Sennina:
Pro zjištění obsahu složky použij funkci scandir() a pro kontrolu, zda je to složka funkci is_dir().
Sennin
Profil
Tak som sa niečo pokúsil poskladať z reackie @Fisir
<?php
$dir = "templates/";
$scaning = scandir($dir, is_dir($dir));
print_r($scaning);
?>
Výsledok
Array ( [0] => themes3 [1] => themes2 [2] => themes1 [3] => .. [4] => . )

Teraz otázka ako odchytiť názov len jednej?
Tomáš123
Profil
Sennin:
Na riadku 3 trochu divne pracuješ s funkciou scandir(). Druhý argument tam nemá čo robiť.

Teraz otázka ako odchytiť názov len jednej?
Môžeš použiť cyklus foreach(). Taktiež, každá hodnota sa skrýva pod priradeným číselným indexom (napr. $scaning[1] má hodnotu themes2)
juriad
Profil
Sennin:
Toto do pole $themes uloží seznam všech názvů témat.
$themes = array();
foreach (scandir($dir) as $theme) {
  if(is_dir("$dir/$theme") && $theme[0] != '.') {
    $themes[] = $theme;
  }
}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0