Autor Zpráva
wlashack
Profil
Zdravím,
mám nahoře na stránce http://martinvlach.cz/onlinekarty/onlinekarty.php rozbalovací pole formuláře "Vyberte si z nabídky". Rád bych dal doprava obrázek se šipkou, aby bylo jasné, že se na to pole má kliknout a tím se to rozbalí.

Zkoušel jsem to pomocí stylu umístěného do tagu <form>:
<form name="jmeno" style="background-image: url('images/web/combo-sipka.png'); background-repeat: no-repeat; background-position: right 90%">

Ale nefunguje mi to. Poradíte?

Díky.
Tomáš123
Profil
wlashack:
Prvok <select> šípku sám prirodzene má. Aj ty ju tam máš. V každom prehliadači by tam mala byť.
wlashack
Profil
Tak už jsem to vyřešil. Díky. Ale není mi jasná jedna věc: chybu jsem měl v cestě k obrázku šipky. Namísto relativní url jsem musel zadat absolutní.

Toto funguje:
background: url(http://martinvlach.cz/onlinekarty/images/web/combo-sipka.png) no-repeat right #fff;

Toto nefunguje:
background: url(images/web/combo-sipka.png) no-repeat right #fff;

Nepomůže ani když to dám do uvozovek, když před to dám lomítko...
Nerozumím, proč. Jde mi teď už hlavně o princip.
Poradíte? Díky.
Tomáš123
Profil
wlashack:
Nerozumím, proč
Nuž, asi preto, lebo je to nesprávna cesta. Nefunkčná cesta počíta s tým, že súbor (CSS), do ktorého chceš obrázok načítať sa nachádza v adresári onlinekarty. Druhý zápis s lomítkom pred adresou značí, že sa cesty počítajú od koreňového adresára (t. j. ekvivalent zápisu http://martinvlach.cz/images/web/combo-sipka.png).

Neviem, kde máš uložený CSS súbor. Ak nám prezradíš jeho umiestnenie, dostane sa ti rady, ako cestu správne modifikovať.

Obecne:
1. obrázok načítavaš do súboru CSS (nie indexu).
2. na posunutie ukazateľa o úroveň vyššie slúži ../
wlashack
Profil
No jo, tohle jsem si nevímproč neuvědomil.
Moc díky, já pořád psal cestu vůči stránce, a ona má být vůči css souboru. Už jsem to opravil a samozřejmě funguje.
Dík!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0