Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tpmar Profil |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:09:08
Zdravím,
nezná někdo způsob, jak dostat url cizí stránky? Účel by měl být, že mám databázi, ve které mám hromady adres. Potřeboval bych pravidelně všechny adresy projíždět a zjišťovat zdali jsou ještě funkční, což znamená, že adresa v databázi se bude rovnat té na která je na webu. A tady si už nevím rady. Nejde nějakým způsobem spustit PHP_SELF na cizím serveru? Děkuji předem za rady. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:17:03
tpmar:
Eh, co? URL máte, tak jde o to otestovat, jestli jsou funkční. Za funkční bych považoval URL, která vrátí HTTP 200. |
||
tpmar Profil |
#3 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:27:20
Já vím, je to trochu netradiční. Vysvětlím to podrobněji. Jedná se o stránku, kde se vystavují různé předměty. Jakmile nabídka skončí a uživatel se snaží přejít na danou adresu tak ho to přesměruje na stránku s vyhledáváním, ne s předmětem. A nic jiného mě nenapadlo, než jen to testovat podle dané url, na které se zrovna nachází. Pokud by se s adresou, která je v databázi neshodovala, znamenalo by to, že stránka je již zrušena.
|
||
juriad Profil |
Případně by šlo použít cURL. A zeptat se jej na aktuální adresu při použití CURLOPT_FOLLOWLOCATION.
Aha, v tom případě by mohlo stačit nepoužít CURLOPT_FOLLOWLOCATION a zeptat se na status. Bude-li 3xx, jde o přesměrování a tedy se nejspíš nejedná o stránku produktu. |
||
tpmar Profil |
#5 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:32:47
Díky moc, toto jsem sháněl :)
|
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:38:05
Nebo jen
get_headers($url) , stavový kod je v prvním prvku pole.
|
||
tpmar Profil |
#7 · Zasláno: 5. 4. 2015, 21:50:56
Jo! To je snažší, díky!
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0