Autor Zpráva
tpmar
Profil
Zdravím,

nezná někdo způsob, jak dostat url cizí stránky? Účel by měl být, že mám databázi, ve které mám hromady adres. Potřeboval bych pravidelně všechny adresy projíždět a zjišťovat zdali jsou ještě funkční, což znamená, že adresa v databázi se bude rovnat té na která je na webu. A tady si už nevím rady. Nejde nějakým způsobem spustit PHP_SELF na cizím serveru?

Děkuji předem za rady.
Joker
Profil
tpmar:
Eh, co?
URL máte, tak jde o to otestovat, jestli jsou funkční. Za funkční bych považoval URL, která vrátí HTTP 200.
tpmar
Profil
Já vím, je to trochu netradiční. Vysvětlím to podrobněji. Jedná se o stránku, kde se vystavují různé předměty. Jakmile nabídka skončí a uživatel se snaží přejít na danou adresu tak ho to přesměruje na stránku s vyhledáváním, ne s předmětem. A nic jiného mě nenapadlo, než jen to testovat podle dané url, na které se zrovna nachází. Pokud by se s adresou, která je v databázi neshodovala, znamenalo by to, že stránka je již zrušena.
juriad
Profil
Případně by šlo použít cURL. A zeptat se jej na aktuální adresu při použití CURLOPT_FOLLOWLOCATION.

Aha, v tom případě by mohlo stačit nepoužít CURLOPT_FOLLOWLOCATION a zeptat se na status. Bude-li 3xx, jde o přesměrování a tedy se nejspíš nejedná o stránku produktu.
tpmar
Profil
Díky moc, toto jsem sháněl :)
Keeehi
Profil
Nebo jen get_headers($url), stavový kod je v prvním prvku pole.
tpmar
Profil
Jo! To je snažší, díky!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: