Autor Zpráva
smiesek
Profil
Myslela jsem, že se mi podaří dle PageSpeed Insights optimalizovat chyby a doporučení ohledně stránek, ale nedaří se mi vyřešit ani jeden problém pro stránky uvedené v profilu.

Vypisují se mi následující chyby:

- Využijte načítání do mezipaměti prohlížeče
- Aktivujte kompresi
- Eliminujte v obsahu na okrajem kód JavaScript a CSS blokující vykreslení.

Zkouším za pomocí google různé rady a návody jak na to, ale ani jeden mi nefunguje a přesto dle poskytovatele hostingu mám vše povoleno/aktivní - mod_deflate.c.
Vložení části kodu dle následujícího můj problém nevyřešilo.

Děkuju za pomoc při odstraňování chyb a vyřešení doporučení.
Str4wberry
Profil
„Eliminujte v obsahu na okrajem kód JavaScript a CSS blokující vykreslení“
Pokud je před obsahem stránky připojen CSS/JS soubor, prohlížeč bude před vykreslením čekat na jeho stažení, což zbrzdí první načtení stránky. Pokud je soubor hodně velký anebo odezva serveru servírující soubory pomalá, může to zbytečně způsobovat zdržení.

Problém s CSS jde řešit takto: Načítání CSS bez blokování vykreslování

U JS často stačí jen přesunout <script src>y pod obsah.


V .htaccessu této diskuse je následující obsah a v PageSpeed Insights se zmíněné problémy neprojevují:

# Cacheovani

ExpiresActive On
# vychozi expirace 0 minut, viz djpw.cz/95791
ExpiresDefault A0
# expiruje pocet sekund pote, kdy byl accessnut (A)
ExpiresByType application/x-javascript A2600000
ExpiresByType text/css A12000000
ExpiresByType image/gif A30000000
ExpiresByType image/jpeg A30000000
ExpiresByType image/png A30000000
ExpiresByType image/x-icon A30000000


<IfModule mod_deflate.c>
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/css text/javascript application/x-javascript text/html
  BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
  BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
  BrowserMatch \bMSIE\s[3-6] no-gzip
  BrowserMatch \bMSIE\s[^3-6] !no-gzip !gzip-only-text/html
</IfModule>
smiesek
Profil
Str4wberry:
nějak nerozumím tomu, odkama tedy začít s opravami chybových hlášek.

1. Píšete o přesunu script pod obsah, předpokládám, že obsahem myslíte pod ukončující značku </body>
2. vložit se tam má tedy upravený JS ze stránky, na kterou jste mi sem dal odkaz?, tedy upravit <script>...</script>
3. obsah .htaccessu jsem vložila, ale při kontrole se stále zobrazují hlášky, vždy to přehraju, zkusím projet testem a pokud se stále zobrazují hlášky, tak to vrátím zpět na původní soubor, protože nerozumím obsahu souboru, co se tam přidává
Davex
Profil
smiesek:
ad 1) Obsah končí před </body>. Přesun skriptů pod obsah znamená přesun těsně před </body>. Nicméně já bych byl při přesunu všech skriptů na konec stránky opatrný, protože to nemusí být vhodné pro všechny.
ad 3) Nastavením kešování v .htaccess se ovlivní pouze soubory z webu a nikoliv soubory z externích zdrojů. Ve výsledcích doporučení k optimalizaci je potřeba rozkliknout podrobnosti, kde je uveden seznam URL. Pokud tam jsou pouze cizí URL, tak je to v pořádku, protože nastavení cizího serveru nejde ovlivnit.
smiesek
Profil
Davex:
děkuju za komentář a projdu úpravy a doporučení ještě jednou od začátku

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0