Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Michales Profil |
#1 · Zasláno: 25. 4. 2015, 18:32:14
Ahoj všem,
prosím o radu jak udělat následující. Nyní to mám takto: <form action="" name="changeInterpreti"> <h5 style="text-align: center;">Foreign Artist </h5> <select style="width: 180px;" name="interprets"> <option selected='selected'>---Select an artist--- </option> <?php $query = "SELECT * FROM `interprets`"; $result = mysql_query($query) or die(Mysql_error()); While($results=MySQL_Fetch_Assoc($result)) { if($results['region'] == 'F') { echo '<option value="'.$results['id'].' "> '.$results['name'].' </option>'; } elseif($results['region'] == 'H') { echo'<option value="'.$results['id'].' ">'.$results['name'].'</option>'; } elseif($results['region'] == 'O') { echo'<option value="'.$results['id'].' ">'.$results['name'].'</option>'; } } ?> </select> </form> Ale potřeboval bych to udělat aby to bylo rozdělené do samostatných selectů, tzn. F mělo svůj form select, H mělo svůj form slect a O mělo svůj form select. Nyní je to všechno v jednom. Jak to prosím udělat? Děkuji za radu. |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 25. 4. 2015, 18:50:04
Zkusil bych nějak takto. Netestoval jsem, snad tam nebude nějaká muška.
<?php <form action="" name="changeInterpreti"> <h5 style="text-align: center;">Foreign Artist </h5> <?php $query = "SELECT * FROM `interprets` ORDER BY region"; $result = mysql_query($query) or die(Mysql_error()); $old = ""; while($results=MySQL_Fetch_Assoc($result)) { if($results['region'] != $old) { if($old != "") { echo "</select>"; } if($results['region'] == 'F') { echo "<select style='width: 180px;' name='interprets'>"; echo "<option selected='selected'>---Select an artist---"; } if($results['region'] == 'H') { echo "<select style='width: 180px;' name='necojineho'>"; echo "<option selected='selected'>---Select an jine---"; } if($results['region'] == 'O') { echo "<select style='width: 180px;' name='jestenecojineho'>"; echo "<option selected='selected'>---Select an jinexx---"; } } echo '<option value="'.$results['id'].' "> '.$results['name'].' </option>'; $old = $results['region']; } if($old != "") { echo "</select>"; } ?> </form> ?> |
||
Michales Profil |
#3 · Zasláno: 25. 4. 2015, 18:56:20
mimochodec:
Zobrazuje to naprosto správně, ovšem mám problém že to přeměrovává jen z toho prvního selectu. Při výběru z těch dvou ostatních to neudělá nic. Přesměrovávám pomocí: <script> document.changeInterpreti.interprets.onchange = function() { window.location.href = "/show.php?interpret=" + this.value; }</script> |
||
mimochodec Profil |
#4 · Zasláno: 25. 4. 2015, 19:02:59
document.changeInterpreti.interprets.onchange = function() { window.location.href = "/show.php?interpret=" + this.value; } |
||
Michales Profil |
#5 · Zasláno: 25. 4. 2015, 19:08:16
mimochodec:
Díky moc za radu a za pomoc. |
||
mimochodec Profil |
#6 · Zasláno: 25. 4. 2015, 19:19:12
Za málo. Pak třeba napiš, jaks to vyřešil.
|
||
Michales Profil |
#7 · Zasláno: 25. 4. 2015, 19:58:03
mimochodec:
Asi ne moc spravne, ani asi elegantne ale proste jsem pridal dalsi radky toho javascriptu :-/ |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0