Autor Zpráva
Nuimi
Profil
Prosím vás neví tu někdo jak zobrazit více souborů naráz pomocí cyklu? Zatím jsem to zkoušel takto
for($i = 1; $i <= 5; $i++) 
     {
      echo ("<tr>");
      echo ("<a class=\"example-image-link\" href=\"d/" . $i . ".jpg\" data-lightbox=\"example-set\" >\n");
      echo ("<img class=\"poloha\" class=\"example-image\" src=\"d/" . $i . ".jpg\" style=\"align: center;
                                                                                                 width: 150px;
                                                                                                 height: 150px;\" alt=\"\">\n");
      echo ("</a>\n");
      echo ("</tr>");
    }
ale takto to zobrazí pouze obrázky co jsou uloženy jako čísla a já potřebuju i nnázvy
lionel messi
Profil
Nuimi:
ale takto to zobrazí pouze obrázky co jsou uloženy jako čísla a já potřebuju i nnázvy
Možno by bolo lepšie naskladať si názvy do poľa a použiť cyklus foreach.

$nazvy = array("1", "2", "los", "3", "srnec", "veverka",);
foreach ($nazvy as $nazev) {
  echo ("<tr>");
      echo ("<a class=\"example-image-link\" href=\"d/" . $nazev . ".jpg\" data-lightbox=\"example-set\" >\n");
      echo ("<img class=\"poloha\" class=\"example-image\" src=\"d/" . $nazev . ".jpg\" style=\"align: center;
                                                                                                 width: 150px;
                                                                                                 height: 150px;\" alt=\"\">\n");
      echo ("</a>\n");
      echo ("</tr>");
}

Mimochodom, ak chceš zistiť a vypísať všetky obrázky v zložke, použi funkciu glob, konkrétne glob(*.jpg) a potom zmienený foreach.
Tomáš123
Profil
Nuimi:
ale takto to zobrazí pouze obrázky co jsou uloženy jako čísla a já potřebuju i nnázvy
Predpokladám, že to funguje iba pri názvoch 1 - 5. Asi najjednoduchšie by bolo prechádzať funkciou glob() adresár s obrázkami a vrátené pole prechádzať cyklom foreach().

Náznak výsledného kódu:
<?php
  $dir = "d/";
  $images = glob("*.jpg");
  if(!empty($images)) {
    foreach($images as $image) {
      echo "<tr>";
      echo "<a class=\"example-image-link\" href=\"". $dir . $image . ".jpg\" data-lightbox=\"example-set\"\n";
      echo "<img class=\"poloha\" class=\"example-image\" src=\"". $dir . $image .".jpg\" style=\"align: center; width: 150px; height: 150px;\" alt=\"\">\n";
      echo "</a>\n";
      echo "</tr>";
    }
  }
?>

lionel messi bol prvý, ale mazať to už nebudem

lionel messi:
Neviem ako sa PHP vysporiada s čiarkou v poli navyše, ale tá tvoja by za posledným prvkom nemala byť.
Nuimi
Profil
Přes ten cyklus for each jsem to zkoušl podobně a nefungovalo to jediné co šlo tak byl for cyklus ale ten sel jednine na cisla.
lionel messi
Profil
Nuimi:
Přes ten cyklus for each jsem to zkoušl podobně a nefungovalo to
Mohol by si prosím ukázať kód? Je totiž veľmi pravdepodobné, že išlo len o akúsi drobnosť.

Tomáš123:
lionel messi:
Neviem ako sa PHP vysporiada s čiarkou v poli navyše, ale tá tvoja by za posledným prvkom nemala byť.
Nie je to chyba, podobný obrat používam zámerne. Ak totiž chcem do poľa pridať nový prvok, nemusím pred neho dopĺňať čiarku a mám istotu, že na nič nezabudnem. Hneď prvý príklad v dokumentácii čiarku za posledným prvkom taktiež uvádza (trik mám z knihy Jakuba Vránu).
Nuimi
Profil
<?php
   if(isset($_POST["Odeslat"]))
   {
    if($_FILES["obrazek"]['error']==0)
    {
     $cil = "d/" . $_FILES["obrazek"]['name'];    
     if(move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]['tmp_name'],$cil))
     {
      echo('Soubor uspesne nahran');
     } 
     else 
     {
      echo('FAIL!');
     }
    }
   }
  ?>
  <form method="post" action="" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="obrazek" value="vyber soubor" min="1" max="5" multiple=""><br />
    <input type="submit" name="Odeslat" value="Odeslat">
  </form>
  <table rules="none" frame="void" align="center">
    <?php
     $nazvy = array("1", "2", "4", "3", "5",);
     foreach ($nazvy as $nazev) 
     {
      if(!empty($nazev))
      {
       echo ("<tr>");
       echo ("<a class=\"example-image-link\" href=\"d/" . $nazev . ".jpg\" data-lightbox=\"example-set\" >\n");
       echo ("<img class=\"poloha\" class=\"example-image\" src=\"d/" . $nazev . ".jpg\" style=\"align: center;
                                                                                                 width: 150px;
                                                                                                 height: 150px;\" alt=\"\">\n");
       echo ("</a>\n");
       echo ("</tr>");
      }
     }
    ?> 
tady je kod aby jste pochopili o co jde, jde vlastně o to že chci aby si uživatel nahrál obrázky do vlastní galerie kterou by mohl tvořit každý
Keeehi
Profil
Jé, to je zase karásný nezabezpečený formulář pro nahrávání souborů který umožňuje nahrávat zlé soubory.
Nuimi
Profil
Ano vím že není zabezpečený to teprve přijde až bude fungovat, zatím ho mám jen na zkušebním webu kterej není ani v síti
Tomáš123
Profil
Nuimi:
Čo sa vypíše? Vo výpise nevidím žiadnu syntaktickú chybu. Možno ale spôsobuje problémy bodkočiarka na konci riadka. Skús experimentovať.
Nuimi
Profil
nn ta čárka tam nevadí, ale moooc děkuju za rady

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: