Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rubi_CZ Profil |
#1 · Zasláno: 27. 5. 2015, 15:27:08
Ahoj lidi
chtěl bych se zeptat jak udělat dejme tomu ze mam www.domena.cz/function/hashtag/ aby se to přesměrovalo na www.domena.cz/hashtag/ , pokud mě chápete. :D Ono se to špatně popisuje, ale už jsem to viděl na spoustě webech. :)
Díky za odpověď :) |
||
SirDoxik Profil |
Nevím jak to přesně myslíš, existuje ta složka .cz/hashtag nebo ne?
|
||
Rubi_CZ Profil |
#3 · Zasláno: 27. 5. 2015, 17:37:58
SirDoxik:
Právě že existuje jen ta www.domena.cz/function/hashtag/ , ale já prostě chci aby to nějak na oko v URL šlo že napíšu toto www.domena.cz/hashtag/ a budu tam. Omlouvám se za mé špatné vysvětlovací schopnosti, fakt nwm jak to lépe popsat :D
|
||
Marschmallow Profil |
#4 · Zasláno: 27. 5. 2015, 18:01:44
Rubi_CZ:
Zřejmě myslíš podstrkávání pomocí mod_rewrite v .htaccess. Po zadání /hashtag se zobrazí obsah /function/hashtag: RewriteEngine on RewriteRule hashtag function/hashtag |
||
Rubi_CZ Profil |
Díky moc. A nevíte jeste někdo jak udelat aby to bylo podobné i s uzivatelama za domenou? Vím jak udělat aby bylo treba
www.domena.cz/u/jan.novak , ale chtěl bych aby to bylo www.domena.cz/jan.novak . Protože tím způsobem co jsi mi napsal by to nešlo. :)
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Marschmallow Profil |
#6 · Zasláno: 31. 5. 2015, 08:33:18
Rubi_CZ:
Pokud bys pro každého uživatele dělal nové pravidlo, tak to jde: RewriteEngine on RewriteRule jan.novak u/jan.novak |
||
Rubi_CZ Profil |
#7 · Zasláno: 1. 6. 2015, 16:20:36
Marschmallow:
Jasně, ale takhle bych musel každýmu uživateli přidávat zvláštní pravidlo, nejde to nějak jednotně? |
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 1. 6. 2015, 22:28:58
Podle čeho se má rozlišovat, že se jedná o hashtag nebo o uživatele? Nebylo by jednodušší tuto rozhodovací logiku přenést přímo do webové aplikace?
|
||
Rubi_CZ Profil |
Ne tak, hashtag bude na
www.domena.com/hashtag/$hashtag a jen uživatelé budou na www.domena.com/uzivatel . Samozřejmně potřebuju udělit ještě vyjímky u názvů kde jsou stránky (www.domena.com/terms a podobně.) V tomto případě nebudu chtít přece zobrazit uživatele se jménem "terms" ale index ve složce s názvem "terms"
|
||
Kubo2 Profil |
Rubi_CZ:
„V tomto případě nebudu chtít přece zobrazit uživatele se jménem "terms" ale index ve složce s názvem "terms"“ V takom prípade sa pred riadok s pravidlom RewriteRule dáva podmienka RewriteCond , či požadovaná adresa náhodou nie je existujúcim adresárom alebo súborom:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ... |
||
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
Rubi_CZ Profil |
#11 · Zasláno: 12. 6. 2015, 23:42:43
Mockrát vám všem děkuju, už to mám :)
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0