Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zacatecnik_tom Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 6. 2015, 09:19:52
Zdravím ve spolek, jak co nejlépe řešit situaci, kdy se obsah smí zobrazovat pouze přihlášeným uživatelům? Jako nejlepší řešení mě napadlo asi toto
<?php session_start(); ?> <!DOCTYPE html> <html> <head lang="cs"> meta, link, ... </head> <body> <?php if(!isset($_SESSION['uzivatel']['prihlasen'])) { ?> přihlašovací formulář <span> <?php hláška, že byly zadány špatné přihlašovací údaje ?> </span> <?php } else { ?> obsah pro přihlášení } ?> </body> </html> Je toto vhodné řešení? Přijde mi jako blbost mít mraky "stránek" a vždy na začátku kontrolovat, zda-li je uživatel přihlášen. Do "obsahu" stránky budu obsah načítat asynchronně (menu bude neměnné a bude se načítat pouze samotný obsah). Jak co nejlépe zabezpečit tento vkládaný obsah proti lidem, kteří se budou zkoušet uhodnout názvy vkládaných souborů a dopisovat je do adresního řádku prohlížeče? |
||
petr 6 Profil |
#2 · Zasláno: 16. 6. 2015, 09:24:11
zacatecnik_tom:
„Přijde mi jako blbost mít mraky "stránek" a vždy na začátku kontrolovat, zda-li je uživatel přihlášen.“ Pokud chceš mít všechny stránky chráněné, tak to logicky musíš u všech těchto stránek kontrolovat. Samozřejmě že kód pro kontrolu pro všechny ty stránky může být v jednom souboru. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0