Autor Zpráva
Annis
Profil
Psaly jste tady už plno odkazů na různé menu. Kyž si kod zkopíruju na stranky tak se mi vždycky zobrazí špatné menu jako třeba tady-> www.anniespeed.unas.cz/menu.htm . Vždycky je to stejné ale zkopíruju si kod na menu třeba takovehle -> www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuedul.htm . Je to vždycky špatně... jak udělat hezké menu?



to co tam chci mít (za menu)
to co se mi tam udělá pokaždé(špatně)
Radek Hrabůvka
Profil
Nemáš tam CSS, které dělá vzhled menu. Více se dozvíš na http://www.jakpsatweb.cz/css/css-prakticky.html Pro začátek bych doporučil postup "2. stylopisem = seznamem stylů zapsaným <style></style> ve hlavičce dokumentu", je k tomu příklad s nadpisy na téže stránce: http://www.jakpsatweb.cz/css/css-prakticky.html#nadpisy

Až ti to půjde, dej si CSS do externího souboru, abys měl stejný vzhled menu na všech stránkách.
Annis
Profil
Jaksi ti nerozumim :-/ ... CSS je co? ... já jsem takovej antitalent... já většinou jenom zkopíruju kod z "jak psat web",vložim to do stranek a pro mě hotovo... Ale tadyto nechápu... to jako že celej ten kod kterej mam u toho menu si uzavřu do <style>...</style> ???
Annis
Profil
nechápu... D:
Fred
Profil
Annisto jako že celej ten kod kterej mam u toho menu si uzavřu do <style>...</style> ???
Ne. Bohužel Peta to tam mám zmatený, ostatně jako vždy, na to nemám čas a chuť, ale zkus
např. http://css.maxdesign.com.au/listamatic2/vertical09.htm :
<style type="text/css">
#navlist{
padding: 3px;
border: 1px solid #fff;
width: 12em;
background-color: #26a;
font: 12px verdana,sans-serif;
}
#navlist li{
list-style: none;
border: 1px solid #26a;
}
#navlist a{
color: #eee;
text-decoration: none;
display: block;
border-left: 1em solid #159;
border-bottom: 1px solid #159;
padding: 4px 8px;
}
#navlist a:hover { border-color: #124; }
#subnavlist li a{
border: 0;
border-left: 0.8em solid #26a;
padding: 3px 4px;
margin-left: -20px;
}
</style>
<ul id="navlist">
<li id="active"><a href="#" id="current">Item one</a>
<ul id="subnavlist">
<li id="subactive"><a href="#" id="subcurrent">Subitem one</a></li>
<li><a href="#">Subitem two</a></li>
<li><a href="#">Subitem three</a></li>
<li><a href="#">Subitem four</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item two</a></li>
<li><a href="#">Item three</a></li>
<li><a href="#">Item four</a></li>
</ul>
Annis
Profil
To mi to udelalo pro zmenu toto ... www.anniespeed.unas.cz/menu.htm :-(
Fred
Profil
<style type="text/css">
#navlist{
padding: 3px;
border: 1px solid #fff;
width: 12em;
background-color: #26a;
font: 12px verdana,sans-serif;
}
#navlist li{
list-style: none;
border: 1px solid #26a;
}
#navlist a{
color: #eee;
text-decoration: none;
display: block;
border-left: 1em solid #159;
border-bottom: 1px solid #159;
padding: 4px 8px;
}
#navlist a:hover { border-color: #124; }
#subnavlist li a{
border: 0;
border-left: 0.8em solid #26a;
padding: 3px 4px;
margin-left: -20px;
}
</style>
<ul id="navlist">
<li id="active"><a href="#" id="current">Item one</a>
<ul id="subnavlist">
<li id="subactive"><a href="#" id="subcurrent">Subitem one</a></li>
<li><a href="#">Subitem two</a></li>
<li><a href="#">Subitem three</a></li>
<li><a href="#">Subitem four</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item two</a></li>
<li><a href="#">Item three</a></li>
<li><a href="#">Item four</a></li>
</ul>
Fred
Profil
Už to vidím, chybí ti uvozovky za text/css"
Annis
Profil
Díky... ale já jsem tam chtela mít to menu se shora ... ktere se (prý) dělá tímto kódem:

<div class="menu">
<ul>
<li class="main0">
<div><a href="#" title="Hlavni1">Hlavni1</a></div>
<ul>
<li><a href="#" title="PodMenu1A">PodMenu1A</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu1B">PodMenu1B</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu1C">PodMenu1C</a></li>
</ul>
</li>
<li class="main0">
<div><a href="#" title="Hlavni2">Hlavni2</a></div>
<ul>
<li><a href="#" title="PodMenu2A">PodMenu2A</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu2B">PodMenu2B</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu2C">PodMenu2C</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu2D">PodMenu2D</a></li>
</ul>
</li>
<li class="main0">
<div><a href="#" title="Hlavni3">Hlavni3</a></div>
</li>
<li class="main0">
<div><a href="#" title="Hlavni4">Hlavni4</a></div>
<ul>
<li><a href="#" title="PodMenu4A">PodMenu4A</a></li>
<li><a href="#" title="PodMenu4B">PodMenu4B</a></li>
</ul>
</li>
<li class="cl">&nbsp;</li>
</ul>
</div>



Jaktože to nejde správně...netušíš?
Fred
Profil
http://www.accessify.com/tools-and-wizards/developer-tools/list-o-mati c/default.php
Annis
Profil
Tk to jsi mi moc nepomohl... já jsem tomu moc neorozumela...
Annis
Profil
Tak už jsem to pochopila :-D ... Moc díky
Annis
Profil
... ale tzase to udelalo neco jiního..... tentoktrát toto .. www.anniespeed.unas.cz/menu.htm ...
peta
Profil *
Annis Mno, ten program je pouzitelny, pokud ovladas CSS+HTML vytvoreni stranky. Podle toho, co pises, vubec nevis, k cemu je dobre CSS a mozna ani neovladas HTML.

Ten program generuje pole CSS na zaklade toho, co ma polickach.
Cili, kdyz zvolis menu ze seznamu, pak sipka nahoru je presune nahoru.
Sipka doprava je presune do policek v pravo. Coz jsi asi neprovedla.
Po te se klikne dole na generuj CSS.

! Jedinou chybou toho programu je, ze pri nacteni NEJSOU v polickach cisla odpovidajici menu nahore.
! A dalsi, ze neni tlacitko generuj WWW.
(mozna dopisi v dalsi verzi)

Stranka vypada takto:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html>
<head>
<title>menu</title>
<meta http-equiv="Content-language" content="cs" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />

<style type="text/css">
....... obsah pole CSS ........
</style>
</head>
<body>
....... obsah pole BODY ........
</body></html>
peta
Profil *
www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuedul.htm
a mas tam verzi 1.2 :)

konkretne presun hodnot pri nacteni je radek pod
for(var i=0;i<tabpocet;i++) tabul(i);
--> zpresun(); <--
(strasne slozity, ale proste jsem na to zapomnel)

a funkce pro export do www

function exportWWW()
{
var t,e,d,m;
m=getv("vystupHTML");
m=m.replace(/&gt;/g,">");
m=m.replace(/&lt;/g,"<");
m=m.replace(/&amp;/g,"&");

t=''+
'<!DOCTYPE html PUBLIC "-\/\/W3C//DTD XHTML 1.1\/\/EN" "http:\/\/www.w3.org\/TR\/xhtml11\/DTD\/xhtml11.dtd">'+
'\n<html>'+
'\n<head>'+
'\n<title>PP ul menu<\/title>'+
'\n<meta http-equiv="Content-language" content="cs" \/>'+
'\n<meta http-equiv="Content-Type" content="text\/html; charset=windows-1250" \/>'+
'\n<style type="text\/css">'+
getv("vystupCSS")+
'\n<\/style>'+
'\n<\/head>'+
'\n<body>'+
m+
'\n<\/body>'+
'\n<\/html>';

e = window.open('','PPMenuWin','');
d = e.document;
d.open('text/html');
d.write(t);
d.close();

}
peta
Profil *
Annis
"... CSS je co? ... já jsem takovej antitalent... "

to je pak tezky, kdyz nemas nastudovanou kapitolu

http://www.jakpsatweb.cz/
- hned na uvodni strance je zalozka CSS, proc? Aby se mohla slecna zeptat, a co je to CSS? :)

HTML - html tahak
http://www.jakpsatweb.cz/html/html-tahak.html
ASPON TOTO SI NASTUDUJ pak se zacni ptat, co je to CSS
Annis
Profil
No,s HTML "umim " .... ( "umim" = vim co potřebuju )

Peta-> Ale já se ptam jaktože mi nejde to menu... Nevíš to nahodou? ... :-) ;-)
peta
Profil *
Annis Jen si pekne klikni na WWW tlacitko (v te nove verzi toho programu), uloz si tu stranku a prekopiruj do ni sve menu.
Ne, opravdu to nahodou nevim :)
Annis
Profil
vubec te nechapu... Mužeš mi vysvetlit o jaký program jde? Díky předem :-)
Fred
Profil
Vidím, že popostrčení nepomáhá, jak by to menu mělo vypadat? Nakresli obrázek, když to bude v mých silách pošlu Ti ho někam na web.
peta
Profil *
Annis Uplne nahore, ten druhej odkaz na LU-LI menu sem ti pisal, ze jsem dodelal tlacitko WWW a opravil nacteni hodnot podle menu pri otevreni stranky. Takze si klikni na WWW, to ti otevre nove okno, kam ti vepise minimum kodu CSS a HTM a pak uz neni problem si kliknout v menu prohlizece na ulozit jako a prepsat na vlastni menu.
Annis
Profil
Fred -> No,ani nejak vzlaášt nechci "nejake" menu... Proste jenom chci nejaké co bude nahoře ... chápeš me? jako nahoře na stránce ... :-) ... Doufám že mě chápeš...

peta -> A v čem mi to pomuže? ... nejak nechápu na co mi toto bude...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0