Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
legiani Profil |
Ahoj,
Potřeboval bych nějakou funkci nebo kód který zkontroluje "heslo" a "overheslo" zda se schoduji to vin jenom if ($heslo == $overheslo){} ale taky jestli obsahuji aspoň jedno velké písmeno a aspoň jednu číslici -->Heslo123 když vše splňuje zaregistruje jinak vyhodí chibovou hlašku. Díky za nápad/řešení. |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2015, 16:54:49
legiani:
Niečo ako toto by malo stačiť: <?php if(preg_match("/[A-Za-z0-9]/", $heslo) and $heslo === $overheslo) { # registrácia } ?> |
||
ptcnadruhou Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2015, 17:02:09
legiani:
Nebo tohle myslím Podmínka } else if (formObj.pass1.value == "") { alert("Please chose your password"); return false; } else if (formObj.pass1.value != formObj.pass2.value) { alert("Passwords doesn't match!"); return false;} else return true; } a Pak registrace <tr> <td width="48" rowspan="3"> </td> <td width="208">Password*:</td> <td width="257"><input type="password" maxLength="12" value name="pass1" size="20"> </td> </tr> <tr> <td width="208">Confirm password*:</td> <td width="257"><input type="password" maxLength="12" value name="pass2" size="20"> </td> </tr> |
||
anonymníí Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 7. 2015, 17:18:19
Tomáš123:
Tvůj regulár neřeší povinný velký znak, malý znak a číslici. Jen kontroluje, jestli tam není nějaký "speciální znak", což není zadáním. Heslo "a" projde. ptcnadruhou: Ten tvůj kód je samozřejmě nesmysl. Už jen tím, že dotaz je na PHP (dle dolarů u proměnných), dále tím, že validace v JS není dostatečná a konče (nebo počínaje) v HTML, kde omezuješ vstup na 12 znaků. legiani: Co něco podobného? ^(?=.*[a-z])(?=.*[A-Z])(?=.*\d).+$ |
||
ptcnadruhou Profil |
anonymníí:
Samozřejmě že v php.Nesmysl to není,dotaz byl na registraci.Mě to funguje.Bez problému Velká a malá písmena .Nic ve zlém amonime,ale registrace v htlm?? jen se snažím pomoc http://surf-nadruhou.eu/index.php?id=register |
||
legiani Profil |
#6 · Zasláno: 24. 7. 2015, 17:24:50
Přesně něco takového ale v tomhle tvaru tam můžu napsat cokoli z A-Z a-a 0-9. Jak z toho mužů poskládat jeden velký znak v řetězci, jeden makej a jedna číslice na jakémkoli miste.
¨ To je všechno správně jak to v tomhle stavím ? Heslo123 hesLo123 123hESLo Díky moc |
||
ptcnadruhou Profil |
#7 · Zasláno: 24. 7. 2015, 17:29:58
legiani:
Jestli chceš tak ti můžu poslat emailem můj register.php I já tam můžu napsat cokoliv třeba heslo : MaMa12aNo Ahoj všem |
||
legiani Profil |
#8 · Zasláno: 24. 7. 2015, 17:34:19
Díky moc za ochotu tohle je správní řešení aspoň zatím jsem nenašel chybu
if (preg_match("/^(?=.*[a-z])(?=.*[A-Z])(?=.*\d).+$/", $heslo) and $heslo === $_POST['overeniheslo'] and strlen($heslo > 6) { } Děkuji všem. |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 25. 7. 2015, 00:09:34
legiani:
Za strlen($heslo ti chybí závorka ale jinak ok.
Když už chceš člověka prudit s tím, že mu nařizuješ, jaké má mít heslo, tak mu ale prosím tebe přesně napiš, v čem udělal chybu. Něco jako: "Ve vašem hesle chybí velké písmeno a je moc krátké. Minimum je 6 znaků." Protože jako hláška do tvého ifu by se momentálně hodilo: "Máte chybu v hesle. Není tam malé písmeno, nebo tam není velké písmeno, nebo tam nemáte číslicí, nebo je to heslo kratší než 6 znaků, nebo libovolná kombinace předchozího. A protože jsem líný programátor tak ti neřeknu co máš špatně." Jen tak mimochodem, heslo Password1 které mi tvým ověřením projde je velmi slabé heslo. Naproti tomu heslo gsiclxowuqvxbxjfidjsmcisoejfbfnxjsksocjfbebrbrkfoxiauazwgetisvxb které bych se odvážil použít k zabezpečení téměř čehokoli, tak to mně neprojde. |
||
Bubák Profil |
#10 · Zasláno: 25. 7. 2015, 01:52:06
Keeehi:
„Jen tak mimochodem, heslo Password1 které mi tvým ověřením projde je velmi slabé heslo.“ Myslím si., že většina hesel bude slabých, akorát, že první písmeno bude velké a na konci bude 1 nebo 123. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0