Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
final Profil |
#1 · Zasláno: 3. 8. 2015, 18:05:42
Zdravím,
snažím sa popasovať s veľkosťou načítaných skriptov. Gzip/deflate vyzerá byť najefektívnejší (až 80% redukcia) spôsob. Nech robím čo robím nefunguje to. Skúšal som všetko možné čo som našiel: <IfModule mod_deflate.c> <FilesMatch "\.(js|css|ttf|php)$"> SetOutputFilter DEFLATE </FilesMatch> </IfModule> -------- <IfModule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript application/javascript text/javascript text/css text/html text/xml </IfModule> -------- AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript Accept-Encoding:gzip, deflate, sdch . Hlavička odpovede vyzerá takto:
HTTP/1.1 200 OK Date: Mon, 03 Aug 2015 15:57:03 GMT Server: Apache Last-Modified: Mon, 03 Aug 2015 12:55:40 GMT ETag: "24348cff-41fde-51c67afce033d" Accept-Ranges: bytes Cache-Control: max-age=604800 Expires: Mon, 10 Aug 2015 15:57:03 GMT Vary: Accept-Encoding Keep-Alive: timeout=5, max=100 Connection: Keep-Alive Transfer-Encoding: chunked Content-Type: application/javascript Skúsil som aj online nástroj pre kontrolu fungovania gzipu, tam keď som zadal adresu skriptu tak mi to vypísalo že gzip funguje aj koľko % som ušetril touto konverziou o.o. Čo robím zle? |
||
patlal Profil |
#2 · Zasláno: 4. 8. 2015, 11:25:01
Dobrý den,
jsou dvě možnosti. 1. online nástroj pracuje chybně 2. máte špatně nastavený server |
||
final Profil |
#3 · Zasláno: 4. 8. 2015, 15:04:01
1. Nie som si istý, ale je to možné.
2. je to wedos webhosting a phpinfo() mi vypísalo že je to zapnuté tak fakt neviem :-) |
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 4. 8. 2015, 22:13:21
final:
„phpinfo() mi vypísalo že je to zapnuté“ Podpora komprese v PHP přímo nesouvisí s podporou komprese ve webserveru Apache prostřednictvím modulu mod_deflate, který konfiguruješ těmi parametry výše v souboru .htaccess. Apache a PHP mohou nebo nemusí komprimovat přenášená data nezávisle na sobě. Třeba stránka generovaná v PHP může být komprimovaná při výstupu z PHP nebo webserverem a ostatní soubory, které se v PHP negenerují, může komprimovat jen webserver. Nevím, jak je to v tvém případě. |
||
final Profil |
Davex:
Hm, už som sa teda stratil. Nevyznám sa moc v týchto veciach, takže neviem ani ako mám zistiť resp. čo mám vôbec spraviť. Jediné čo som našiel na stránke wedosu je "Webhosting běží na operačním systému Linux a webovém serveru Apache 2.2 s podporou mod_deflate, htaccess a mod_rewrite". Takisto som našiel ešte ich oficiálny návod, kde je cache + kompresia. Skripty ale stále odosielajú Transfer-Encoding:chunked .
A vážne tomu nerozumiem akonáhle testovaciu stránku skúsim cez toto či toto tak mi vypíše, že testovací skript má 48kb, akonáhle to skúsim ja v prehliadači tak píše 123kb(teda bez kompresie). |
||
Davex Profil |
Konfigurační soubor pro Apache se nemá jmenovat htaccess, ale měl by to být .htaccess (s tečkou na začátku).
Pokud ti to různé diagnostické nástroje ukazují správně, tak bude asi chyba jen u tebe. O jaký web se jedná? |
||
final Profil |
|||
Kajman Profil |
#8 · Zasláno: 5. 8. 2015, 23:54:33
U mě je první odkaz také zabalený.
Content-Encoding gzip Nepoužívá Vaše síť proxy? |
||
final Profil |
#9 · Zasláno: 6. 8. 2015, 08:24:59
Ako to zistím? Ale pravdepodobne bude chyba u mňa i keď neviem prečo pretože akonáhle nalinkujem skript z oficiálneho CDN tak taktiež mám odpoveď content-encoding gzip
|
||
Kajman Profil |
#10 · Zasláno: 6. 8. 2015, 08:39:56
A při linkování CDN používáte protokol https (nechodívá přes proxy) nebo http?
|
||
final Profil |
https :-) takže to bude asi tým. Myslíte si, že pridaním certifikátu by teda už nikto nemal mať problém s kompresiou(všetkého)? A či sa to oplatí?
|
||
Kajman Profil |
#12 · Zasláno: 6. 8. 2015, 11:15:43
Pokud někdo používá proxy server a z něho to již komprimované nejde, tak bych si z toho těžkou hlavu nedělal.
|
||
final Profil |
#13 · Zasláno: 6. 8. 2015, 12:28:12
No ja ale neviem o tom, že by som niečo používal a nejde mi to.
|
||
Keeehi Profil |
#14 · Zasláno: 6. 8. 2015, 12:57:09
Taky ti do toho může hrabat třeba ISP (poskytovatel připojení k internetu). Tomu https zvládne zabránit.
|
||
final Profil |
#15 · Zasláno: 6. 8. 2015, 17:30:38
Áno, tak to asi bude. Skúsim teda pridať certifikát. Vďaka všetkým.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0