Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vilak Profil |
#1 · Zasláno: 4. 8. 2015, 20:48:13
Zdarec. Mám hlavičku na webu, u které chci, aby se měnil obrázek. V každém dokumentu ji mám includovanou (tu hlavičku = header.php) a soubor header.php vypadá takto:
HTML <div id="header"> <div class="rezervation"> <p>Rezervace: 734 446 400</p> </div> </div> #header {width: 100%; height: 250px; background: url(../img/fotka2.jpg); background-size: 100% 100%;} Můj nápad, který se mi nelíbí: Napadlo mě udělat to, že bych jméno stránky, na které se člověk aktuálně nachází, sebral z url a potom za pomocí podmínek IF zjistil, z kterého je to souboru (ty by měly třeba pokaždé akorát divy s id header1, header2,...) a potom v CSS udělat zase X různých identifikátorů - ovšem toto řešení se mi nelíbí, protože je moc pracné a nevypadá podle mě pěkně. Má někdo nějaký nápad? |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 4. 8. 2015, 22:15:45
Vilak:
Ještě by bylo možné využít pole a pak podle url tahat z pole patřičný obrázek. |
||
Vilak Profil |
#3 · Zasláno: 4. 8. 2015, 22:31:59
Nápad se mi líbí, jen přesně nevím, jak to myslíš (spíše nevím, jak by měl +- vypadat code).
|
||
Horor Profil * |
#4 · Zasláno: 4. 8. 2015, 23:05:53
<?php $pozadi = array( 1=>"../img/fotka1.jpg", 2=>"../img/fotka2.jpg", ); $stranka = 1; // zde dosad cislo ?> <div id="header"<?php if(isset($pozadi[$stranka])) echo " style=\"background: url(".$pozadi[$stranka].")\"";?>> <div class="rezervation"> <p>Rezervace: 734 446 400</p> </div> </div> |
||
Taps Profil |
#5 · Zasláno: 5. 8. 2015, 11:40:04
Horor, Vilak:
Místo čísla může být samozřejmě uvedena adresa z url |
||
Vilak Profil |
Díky, funguje :) Omlouvám se za pozdní odpověď, ale měl jsem více práce. Místo čísel v $stranka jsem použil adresu z url, ke kterým jsem přiřadil dané fotky. Poté jsem ještě přidal podmínku, kdyby byla stránka, ke které není přiřazen obrázek, tak ať se k ní přiřadí nějaký základní.
Řešení se mi stále moc nelíbí z hlediska braní url adresy (no, ještě s tím neumím :/ :-D ). Code teď vypadá takto: <?php $pozadi = array( "/xxx.php" => "img/xxx.jpg", "/yyy.php" => "img/yyy.png", "/zzz.php" => "img/zzz.jpg", /* a tak dál */ ); $stranka = $_SERVER['REQUEST_URI']; ?> <div id="header"<?php if(isset($pozadi[$stranka])) { echo " style=\"background: url(".$pozadi[$stranka].")\""; } else { echo "style=\"background: url(http://www.ppp.cz/img/kkk.jpg)\"";}?>> <div class="rezervation"> <p>Rezervace: 734 446 400</p> </div> </div> |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0