Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rodgers23 Profil |
#1 · Zasláno: 23. 8. 2015, 10:33:21
Ahoj,
prosím o radu. I když jsem se mrkl na různé debaty o pozicování a vycentrování stránky, nemohu najít otázku na můj problém. Mám stránku, kde všechny layouty jsou obalený divem: #wrapper{ margin: 0 auto; width:1100px; } |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2015, 11:17:47
Rodgers23:
„.mám úplně vynechat absolutní pozici“ Ano. „O relativní pozici jsem se dočetl jen negativní věci.“ Tos asi četl nějaké zvláštní zdroje. Relativní pozicování je v pohodě. Vycentrovaný wrapper a v něm podle potřeby různě floatující obsah mi připadá jako nejčastější řešení. |
||
juriad Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2015, 11:21:26
mimochodec:
„O relativní pozici jsem se dočetl jen negativní věci.“ Tím nejspíš myslel pozicovat relativně v kombinaci s top/left. To je cesta do pekel. Rodgers23: position: relative se vskutku hodí (až na výjimky) na jedinou věc, a totiž udání souřadnicového systému pro absolutně pozicované potomky. Pro tvorbu layoutu se nehodí nikdy.
|
||
Tomáš123 Profil |
Rodgers23:
„mám úplně vynechat absolutní pozici“ Nemusíš. juriad: „... Pro tvorbu layoutu se nehodí nikdy.“ Bojím sa, že tom mohlo vyznieť inak ako si myslel. Rodgers23: Absolútna pozícia je pri stavaní layoutu sama o sebe, ako si sám odhalil, nestabilná. Každý absolútne poziciovaný prvok predvolene odpočítava pozíciu od prvku <body> . Na zmenu tohoto správania existuje relatívna pozícia (position: relative ). Deklarovaním prvku position: relative definujeme pre vnorené absolútne poziciované prvky nový počiatok súradnicového systému a poloha už sa nepočíta od <body> ale od iného, stabilnejšieho, šírku nemeniaceho elementu.
Teoreticky, je to dobrá pomoc, ale absolútne poziciovaný prvok potrebuje deklaráciu svojich šírkových rozmerov. Nejde tak dosiahnuť toho, čo sa pomocou float u a margin u celkom ľahko dá - vytvoriť relatívne dobre šírke okna prispôsobivú stránku.
Ak ťa to zaujíma, pripravím ti ukážku, ak nie, vieš, že môžeš ostať aj pri poziciovaní. |
||
Rodgers23 Profil |
#5 · Zasláno: 24. 8. 2015, 08:17:17
Takze kdybych vynechal uplne pozicovani pomoci absolute ci relative, bude to chyba? Stranku jsem si jiz jinak rozvrhl a jednotlive layouty tam umistuji pomoci margin a float. Kdyz tam totiz budu mit jakoukoliv pozici absolute, tak pri zmenseni ci zvetseni stranky mi to bude delat jak se rika bordel. Mam totiz rozsahlejsi web a kdyby se nahodou zadarilo, chtel bych na nem umistit postupem casu i nake reklamy
|
||
mimochodec Profil |
#6 · Zasláno: 24. 8. 2015, 08:24:12
Rodgers23:
Nejlepší bude, když sem dáš odkaz. Pokud nechceš, můžeš to dát na http://kod.djpw.cz/ |
||
Rodgers23 Profil |
#7 · Zasláno: 24. 8. 2015, 19:41:02
Tak tady je návrh jedné z mých šablon bez pozicování absolute a relative: http://kod.djpw.cz/cipb
|
||
Rodgers23 Profil |
#8 · Zasláno: 25. 8. 2015, 15:58:32
Podle mě bude asi nejlepší dát jednotlivé bloky stránky do pozice relative a v nich dceřinné layouty udělat v pozici absolute a je to. Zkoušel jsem to i při zmenšení stránky a v pohodě.
|
||
mimochodec Profil |
#9 · Zasláno: 26. 8. 2015, 16:43:38
Rodgers23: čekal jsem tady větší odezvu, nejsem zrovna super kodéor, jsou tady lepší odborníci. Ale je léto, tak tady není tak živo. Vidím jen detaily:
Vnitřním divům #sidepane, #rightside a #content zadáváš šířku. zadával bych spíš margin, případně těm o úroveň výš padding. Taky se zamysli, jestli ty tři vnitřní vůbec potřebuješ. Taky si nejsem jist, jestli #header musí mít zadanou šířku. Ale jinak mi ten kód připadá rozumný. |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
Rodgers23 Profil |
#10 · Zasláno: 2. 9. 2015, 16:03:12
mimochodec: ok, díki
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0