Autor Zpráva
JaPaJP
Profil
Ahoj , poradil by mi tu někdo jak patičku roztahnout na celou širku stranky ? Ted ji mám uprostřed stranky. Už si stím hraju dvě hodiny ale stale se mi to nedaří. Muže mi prosím někdo pomoct? Předem děkuji za rady.
lionel messi
Profil
JaPaJP:
Nastav div#obal šírku 100%. Samozrejme, musíš sa pohrať s centrovaním obsahu, ktorý sa posunie doľava.

Druhou možnosťou je pätičku z obalu vyňať.
JaPaJP
Profil
lionel messi:
Druhou možnosťou je pätičku z obalu vyňať.
Ano to jsem chtěl udělat ale nevím jak, proto pišu sem aby mi tu někdo pomohl s nastaveni.
pharaon.jh
Profil
JaPaJP:
vyndej to z celýho obsahu webu, kde máš ukončený celý obsah, pod ten okunčený obsah dej tu patičku

př:
<div "obsah">
zde je celý obsah webu
</div>
<div patička>
obsah patičky
</div>

pak by se to mělo zobrazit podle tvých představ
JaPaJP
Profil
Děkuji , už jsem na to přišel nic jsem nedal jenom jsem si projel kod a zistil jsem že mi tam chyběl ukončeny </div>. Tak že jsem to vyřešíl.

Ješte bych potřeboval poradít s horizontálním menu . Potřebuju ho dostat do hlavičky tak aby bylo v Pravo a text logo bylo na levo.
Muže mi prosím někdo stím pomoct?
Předem děkuji.
mimochodec
Profil
JaPaJP:
Prostě dej do jednoho divu (že by ten #prouzek?) všechno co tam chceš a co se kam má tlačit, nastav floatem.
JaPaJP
Profil
mimochodec:
Už to mám ukazka ale nevím jestli to je dobře?

Ted ještě jsem přidal odkaz a nastal problem :( . Potřebuji aby odkaz v textu byl modry ale odkaz v ramečku s textem vice byl bílý .
Muže mi prosím někdo stím pomoct?
Předem děkuji.
mimochodec
Profil
JaPaJP:
Už to mám ukazka ale nevím jestli to je dobře?
Tak to já nevím, jestli to je dobře, ale chová se to jinak, než jak píšeš, že bys chtěl. Vypadá to, že tam máš tyhle divy a těm v tom, aby byly vedle sebe, brání součet jejich šířek a paddingů. S šířkou neuděláš nic, padding můžeš ubrat.
<div id="logo">
<div id="navmenu">
JaPaJP
Profil
mimochodec:
diky, mě se to v prohližeči zobrazuje dobře ale v programu je to rozhozené proto se ptám jestli to je dobře.

Ještě zkouším vyřešít ten modry odkaz ale zatím bez uspěchu.
Tomáš123
Profil
JaPaJP:
Zrejme je farba prebratá z všeobecnej deklarácie pre odkaz. Na prebitie použi triedu alebo inak silnejší/konkrétnejší selektor.
lionel messi
Profil
Tomáš123:
Na prebitie použi triedu alebo inak silnejší/konkrétnejší selektor.

JaPaJP už selektor .tlacitko a beztak používa, trieda potrebná rozhodne nebude. :-)
mimochodec
Profil
JaPaJP:
diky, mě se to v prohližeči zobrazuje dobře ale v programu je to rozhozené proto se ptám jestli to je dobře.

Vyzkoušej si to ve více prohlížečích a při různých šířkách okna.
Tomáš123
Profil
lionel messi:
trieda potrebná rozhodne nebude
Je potrebná. Inak by pochopiteľne zameral všetky odkazy.

JaPaJP:
Neskôr uvedený zápis vyhráva. Deklaráciu s farbou písma vo všetkých odkazoch si uviedol až po deklarácii farby písma v odkaze .tlacitko a*. Došlo k prebitiu vlastnosti. Akési resetovacie deklarácie uvádzaj vždy na začiatku súboru. Vyhneš sa takýmto situáciám. Výsledok.

V CSS existujú rôzne priority, ukážka, prečo ti tvoja varianta nefungovala.

* a:link je zrejme rovnako silný selektor ako .tacitko a, ale neskoršia pozícia mu zaistila víťazstvo.
JaPaJP
Profil
Tomáš123:Moc moc děkuji za vysvětlení jenom bych chtěl aby se odkaz v ramečku s textem vice když se naněj ukaže aby nebyl podtrhnuty ale modry odkaz když se přesněj přejede tak aby byl podtrhnuty . Už jsem to zkoužel změnit ale pak ten modry odkaz není podtrhnuty.

Ještě bych potřeboval pořešít hlavičku s menu.
JaPaJP
Profil
Tomáš123:
Tedka jsem si zkoušel pohrát s odkazy a vyřešil jsem to tak aby modry odkaz když se na něj najede tak bude podtrhnuty a rameček s vice když se naněj ukaže tak nebude podtrhnuty. Stačilo přesunou v CSS :

a:active, a:hover {
    color: #009FFF;
    text-decoration: underline;
    font-weight: bold;
}
o kousek vejš . Výsledek
Ja se teda ptám jestli má nějaky vlív na pořadí nazvu u id a class?
lionel messi
Profil
JaPaJP:
Ja se teda ptám jestli má nějaky vlív na pořadí nazvu u id a class?

Áno. Kaskádování » Pozdější vyhrává
Tomáš123
Profil
JaPaJP:
Ja se teda ptám jestli má nějaky vlív na pořadí nazvu u id a class?
Ak myslíš či <span id="id" class="class"> je to isté ako <span class="class" id="id">, tak nie, nemá to vplyv. Rovnako tak v CSS selektore je span#id.class to isté ako span.class#id.

Všeobecne rastie sila selektorov takto:
element
.trieda
element.trieda
#identifikator
element#identifikator
element#identifikator.trieda (to isté ako element.trieda#identifikator)

Pri dvoch úrovniach sa počet kombinácií približuje 36 (ak nerátam rôzne symboly medzi rodičom a potokom).

Najkonkrétnejší selektor pre ukážku vyššie je tento:
div#odkaz-obal.odkaz-obal > a#odkaz.odkaz
Nepočítal som s triedami a pozmenil vzťah medzi rodičom a potokom.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: