Autor Zpráva
pzoli1988
Profil
Ahojte,

chcel by si spravit fotogaleriu, nieco take ako je aj na feede vo facebooku. Dajme tomu, ze galeria bude v bocnom sidebare, kde budu najviac 8 fotiek (vid. priloha), ale v lightboxe by boli viac fotiek. Vedel by mi niekto poradit ako na to? Diki za pomoc.

Martin02
Profil
Zkus začít tady: www.jakpsatweb.cz.
pzoli1988
Profil
@Martin02 - diki, ale to asi nepomoze :) nie teraz zacinam robit stranky, uz zopar projektov mam zasebou :) asi som zle popisal svoj problem... takze este raz... mam nejaku fotogeleriu kde mam 35 fotiek. Na hlavnej stranke do bocneho sidebaru by som chcel nejaky widget, ktory bude obsahovat miniatury fotiek, ale v style ako to je aj na facebooku. Tam tiez ked pridam do galerii napr. 30 fotiek, vo feede zobrazi miniatury len 4-5 fotiek s tym, ze ked si to rozkliknem tam si uz mozem pozriet vsetky fotky.
mimochodec
Profil
pzoli1988:
Jestli mají všechny fotky stejný rozměr, tak je to banální - výšku odvodíš od toho velkého obrázku vlevo, odečteš ty dvě mezery, výsledek vydělíš třema. Vyjde ti požadovaný rozměr. Pak se podle okolnotí rozhodneš, jestli na něj zmenšíš obrázky v html nebo budeš patřičné náhledy pro ten účel vyrábět systematicky v php.
Jestli stejný rozměr nemají, vybereš tři se stejným poměrem šířka / výška a postupuješ podle bodu A.
pzoli1988
Profil
mimochodec:
diki, ale nejde mi o to ako sú tie fotky rozložené, ide mi o ten celý systôm ako to ma aj facebook na nástenke. Čiže, dajme tomu v profile vytvorím novú galériu, pridám tam 40 fotiek, ale na nástenke ľudia vidia len 4 fotky z galérie, s tým, že ked kliknú na tú miniatúru začnu prezerat fotky vo veľkom rozmere, a tam už si možu pozrieť všetky fotky nie len tie 4.
Ide o to, že keď budem mať viac galérií s niekoľkými fotkami, aby na hlavnej stránke sa mi všeky nenačítávali, len z každej galerií 5 fotiek...
Joker
Profil
pzoli1988:
A v čem konkrétně je problém?
Jestli dáte dohromady kód, který v galerii zobrazí všechny nahrané fotky, upravit ho tak, aby zobrazil jen první čtyři, je snad triviální.
mimochodec
Profil
pzoli1988:
Tak to jsi na trochu jiné úrovni přiblížení. Ta logika, kterou popisuješ, je z toho všeho asi nejjednodušší. Potřebuješ zařídit spoustu dalších věcí - nahrávání fotek, vytvoření slušných náhledů, úpravu nějakého lightboxu. Konkrétní radu asi nedostaneš, dokud nepopíšeš minimálně nějakou svou představu, jak bys to řešil - aby bylo zřejmé, na jaké technické úrovni se s tebou dá komunikovat.
pzoli1988
Profil
mimochodec:
nahravanie fotiek a podobne teraz neriesme. Ja potrebujem to aby na stranke sa zobrazovalo len urcity pocet fotiek, ale v lightboxe aby uz boli vsetky fotky. Jednoduchy colorbox asi nepomoze... Problem je v tom, ze viem konkretne, ze co chcem, ako to ma vyzerat a fungovat, len neciem ako to spravit :)
Keeehi
Profil
Kolik se zobrazuje obrázků na stránce nemá vůbec co dělat s tím, kolik se jich zobrazuje v colorboxu. Na této stránce se nezobrazuje jediný obrázek, přesto jsou v colorboxu 3 fotky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: