Autor Zpráva
Hrášek
Profil *
Ahoj, měl bych velký dotaz. Vytvářím jeden web a potřeboval bych, aby některé stránky si mohli editovat sami majitelé, takže, jsem zhotovil jednoduchý RS, mám jediný problém ohledně stylování, v tuhle chvíli nemůžou stylovatto co si napíšou a odesílá se mi to čistě jako text. Poradíte někdo, jak tam jednoduše dát nějaký editor aka Word? Jen jednoduché fce (odstavec, velikost písma, barva. ).

Děkuji předem za rady
mimochodec
Profil
http://www.tinymce.com/tryit/basic.php
Marschmallow
Profil
Hrášek:
Jenom doplním, že takovýto editor se jmenuje WYSIWYG (what you see is what you get - v češtině: co uvidíš, to dostaneš).
Hrášek
Profil *
Ahoj, je tu někdo, kdo by mi to pomohl rozběhat? neukazuje se mi ta "roletka" asi dělám něco špatně
mimochodec
Profil
(10 lidí se zamyslelo, čemu Hrášek říká roletka a jestli se ho na to někdo zeptá)
Hrášek
Profil *
http://fotbal.hrasek.net/zkouska.html


Jak nastavím jinou velikost obsahu?? Chtěl bych šírku 800px a délku 2000px. Díky za radu je to v CKEditoru
mimochodec
Profil
Zkoušels to přes css?
Hrášek
Profil *
Ahoj, v DB mám nějaký text a chtěl bych ho, aby se mi zobrazil v editoru, nevíte kde dělám chybu?

    <h1>
      Krátké články:
</h1>
  <?php
$srchQ = "SELECT * FROM historie ORDER BY text asc";
$srch = MySQL_Query($srchQ);
$rows = MySQL_Num_Rows($srch);
if ($rows !== 0):
?>
 
    <h1>
      Historie
</h1>
    <textarea style="width: 350px;" name="editor1"  rows="60"><?php echo $zaznam['text']?></textarea>
            <script type="text/javascript">
                CKEDITOR.replace( 'editor1' );
            </script>
        </p>
        <p>
            <input type="submit" />
        </p>
    </form>
 
 
 
       <br><br>
<?php endif; ?>
mimochodec
Profil
"text" je v mysql klíčové slovo. Můžeš to ouvozovkovat, ale jednodušší bude, když ten sloupec přejmenuješ, třeba na "clanek".
Hrášek
Profil *
Aha, opraveno, ale stále nic
Alphard
Profil
V tom kódu nevidím escapování vstupu.
Hrášek
Profil *
??? nerozumím, prosím o radu


měl by tam jít vkládat html kod


vyřešeno, měl jsem tam chybu, chybělo mi tam toto
<?php
    for ($i=0;$i<$rows;$i++):
        $zaznam = MySQL_Fetch_Assoc($srch);
        
?>
Alphard
Profil
měl by tam jít vkládat html kod
To přece půjde, ale obsah vkládaný do texarea by měl být escapovaný pro html kontext, viz https://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka. Kdyby vstupní kód obsahoval </textarea>, celé se to rozsype.
Přinejmenším vstup v příkladu http://www.tinymce.com/tryit/basic.php escapovaný je.
Hrášek
Profil *
Ahoj, php mi píše tuhle chybu Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /data/web/virtuals/16062/virtual/www/subdom/fotbal/zapasedit2.php on line 13

<?php
include 'hlavicka-admin.php';
mysql_connect('t', 'f', 'heslo');//database connection 
mysql_select_db("d16062_fotbal"); 
mysql_query('set names utf8'); 
 $query = "UPDATE zapasy
SET souper = '" . mysql_real_escape_string($_POST['souper']) . "',
vysledek = '" . mysql_real_escape_string($_POST['vysledek']) . "',
den = '" . mysql_real_escape_string($_POST['den']) . "',
mesic = '" . mysql_real_escape_string($_POST['mesic']) . "',
rok = '" . mysql_real_escape_string($_POST['rok']) . "',
popis = '" . mysql_real_escape_string($_POST['popis']) . "',
WHERE id = '. $_POST['id'];
mysql_query($query);
?>



Chyba odhalena, ale neupdatuje se mi to, mám tabulku, kde je v každém řádku Edit, na který když kliknu tak se dostanu na stránku http://xx.net/zapasedit.php?akce=3 , kde je formulář na editaci dat v tom jednom řádku, kde ta 3 je ID a já potřebuju když kliknu na odeslat, tak aby se mi nahradily ty údaje v řádku s ID - řeším jen to where jak to má být správně? WHERE id = '. $_POST['akce'];


Vyřešeno
Joker
Profil
Hrášek:
Technická poznámka k nadpisu, ten termín „na způsob (něčeho)“ je „à la“, zkratka „aka“ (= „also known as“, česky by šlo říct „alias“) tam nedává smysl.

Poznámky k tomu kódu:
1. Rozšíření MySQL (funkce mysql_*) je zastaralé a nemělo by se používat pro nové projekty. Pro připojení k MySQL databázi se doporučuje použít nějaké novější rozšíření.
2. Proč jsou v tabulce sloupce den, měsíc a rok a ne jeden sloupec datum?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0