Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hrášek Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 9. 2015, 12:01:01
Ahoj, měl bych velký dotaz. Vytvářím jeden web a potřeboval bych, aby některé stránky si mohli editovat sami majitelé, takže, jsem zhotovil jednoduchý RS, mám jediný problém ohledně stylování, v tuhle chvíli nemůžou stylovatto co si napíšou a odesílá se mi to čistě jako text. Poradíte někdo, jak tam jednoduše dát nějaký editor aka Word? Jen jednoduché fce (odstavec, velikost písma, barva. ).
Děkuji předem za rady |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 12. 9. 2015, 12:15:14
|
||
Marschmallow Profil |
#3 · Zasláno: 12. 9. 2015, 14:08:45
Hrášek:
Jenom doplním, že takovýto editor se jmenuje WYSIWYG (what you see is what you get - v češtině: co uvidíš, to dostaneš). |
||
Hrášek Profil * |
#4 · Zasláno: 12. 9. 2015, 22:11:25
Ahoj, je tu někdo, kdo by mi to pomohl rozběhat? neukazuje se mi ta "roletka" asi dělám něco špatně
|
||
mimochodec Profil |
#5 · Zasláno: 12. 9. 2015, 22:34:54
(10 lidí se zamyslelo, čemu Hrášek říká roletka a jestli se ho na to někdo zeptá)
|
||
Hrášek Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 9. 2015, 22:49:32
http://fotbal.hrasek.net/zkouska.html
Jak nastavím jinou velikost obsahu?? Chtěl bych šírku 800px a délku 2000px. Díky za radu je to v CKEditoru |
||
mimochodec Profil |
#7 · Zasláno: 13. 9. 2015, 08:14:28
Zkoušels to přes css?
|
||
Hrášek Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 9. 2015, 10:37:18
Ahoj, v DB mám nějaký text a chtěl bych ho, aby se mi zobrazil v editoru, nevíte kde dělám chybu?
<h1> Krátké články: </h1> <?php $srchQ = "SELECT * FROM historie ORDER BY text asc"; $srch = MySQL_Query($srchQ); $rows = MySQL_Num_Rows($srch); if ($rows !== 0): ?> <h1> Historie </h1> <textarea style="width: 350px;" name="editor1" rows="60"><?php echo $zaznam['text']?></textarea> <script type="text/javascript"> CKEDITOR.replace( 'editor1' ); </script> </p> <p> <input type="submit" /> </p> </form> <br><br> <?php endif; ?> |
||
mimochodec Profil |
#9 · Zasláno: 13. 9. 2015, 10:45:33
"text" je v mysql klíčové slovo. Můžeš to ouvozovkovat, ale jednodušší bude, když ten sloupec přejmenuješ, třeba na "clanek".
|
||
Hrášek Profil * |
#10 · Zasláno: 13. 9. 2015, 10:52:00
Aha, opraveno, ale stále nic
|
||
Alphard Profil |
#11 · Zasláno: 13. 9. 2015, 10:59:38
V tom kódu nevidím escapování vstupu.
|
||
Hrášek Profil * |
#12 · Zasláno: 13. 9. 2015, 11:04:03 · Upravil/a: Hrášek
??? nerozumím, prosím o radu
měl by tam jít vkládat html kod vyřešeno, měl jsem tam chybu, chybělo mi tam toto <?php for ($i=0;$i<$rows;$i++): $zaznam = MySQL_Fetch_Assoc($srch); ?> |
||
Alphard Profil |
#13 · Zasláno: 13. 9. 2015, 11:37:19
„měl by tam jít vkládat html kod“
To přece půjde, ale obsah vkládaný do texarea by měl být escapovaný pro html kontext, viz https://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka. Kdyby vstupní kód obsahoval </textarea> , celé se to rozsype.
Přinejmenším vstup v příkladu http://www.tinymce.com/tryit/basic.php escapovaný je. |
||
Hrášek Profil * |
#14 · Zasláno: 15. 9. 2015, 20:40:47 · Upravil/a: Hrášek
Ahoj, php mi píše tuhle chybu Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /data/web/virtuals/16062/virtual/www/subdom/fotbal/zapasedit2.php on line 13
<?php include 'hlavicka-admin.php'; mysql_connect('t', 'f', 'heslo');//database connection mysql_select_db("d16062_fotbal"); mysql_query('set names utf8'); $query = "UPDATE zapasy SET souper = '" . mysql_real_escape_string($_POST['souper']) . "', vysledek = '" . mysql_real_escape_string($_POST['vysledek']) . "', den = '" . mysql_real_escape_string($_POST['den']) . "', mesic = '" . mysql_real_escape_string($_POST['mesic']) . "', rok = '" . mysql_real_escape_string($_POST['rok']) . "', popis = '" . mysql_real_escape_string($_POST['popis']) . "', WHERE id = '. $_POST['id']; mysql_query($query); ?> Chyba odhalena, ale neupdatuje se mi to, mám tabulku, kde je v každém řádku Edit, na který když kliknu tak se dostanu na stránku http://xx.net/zapasedit.php?akce=3 , kde je formulář na editaci dat v tom jednom řádku, kde ta 3 je ID a já potřebuju když kliknu na odeslat, tak aby se mi nahradily ty údaje v řádku s ID - řeším jen to where jak to má být správně? WHERE id = '. $_POST['akce']; Vyřešeno |
||
Joker Profil |
#15 · Zasláno: 16. 9. 2015, 09:26:22
Hrášek:
Technická poznámka k nadpisu, ten termín „na způsob (něčeho)“ je „à la“, zkratka „aka“ (= „also known as“, česky by šlo říct „alias“) tam nedává smysl. Poznámky k tomu kódu: 1. Rozšíření MySQL (funkce mysql_*) je zastaralé a nemělo by se používat pro nové projekty. Pro připojení k MySQL databázi se doporučuje použít nějaké novější rozšíření. 2. Proč jsou v tabulce sloupce den, měsíc a rok a ne jeden sloupec datum? |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0