Autor Zpráva
Sylar
Zdravím,
mám stránku, která je optimalizována na rozlišení 1600x900, na pozadí má obrázek, který má nastaven šířku na 100%. Obsahuje několik absolutně napozicovaných elementů s konkrétní šířkou. Přemýšlím, jak nejlépe a nejspolehlivěji zařídit to, aby se zobrazila vždy stejně i při vyšším/nižším rozlišení. Pokud ji zobrazím na nižším rozlišení, některé absolutně napozicované prvky vytečou mimo viewport nebo chybí jejich část. Navíc je v případě vyššího/nižšího rozlišení rozhozené jejich umístění vzhledem k pozadí, což je v mém případě důležité.

Napadlo mě problém řešit nějak přes transform: scale(), kde by se spočíal poměr původního a nového rozlišení a tato hodnota by byla nastavení přes scale(). Po menším testování je toto ale poměrně složitý způsob a nevím jak moc spolehlivý. Existuje nějaké obecně známé a vyzkoušené řešení? - určitě nejsem první, kdo něco podobného řeší :)
BitaSk
Tak především, pokud má být web responzivní je lepší jej už od začátku tvorby přizpůsobovat pro responzivitu. Jinak takto bych to viděl pro css zvlášť pro různá rozlišení. Jinak to asi neuděláš, než to upravit pro jednotlivá rozlišení zvlášť.
Bubák
Web není plakát, jdeš na to špatně. Ukaž (odkaz na obrázek), o co se pokoušíš a pak se najde normální řešení tvého problému. Tedy pokud se opravdu nepokoušíš o plakát.
Sylar
BitaSk:
On je tento případ trochu složitější - jak jsem psal, důležité je, že na pozadí je obrázek a na stránce pak absolutně napozicované prvky (tyto si pozicuje sám uživatel, takže já předem nevím kde budou) o konkrétní velikosti (opět si ji definuje uživatel). A když si pak uživatel zobrazí stránku na jiném rozlišení, potřebuji, aby měl prvky na +- stejném místě i poměrně stejně velké prvky. Zkrátka potřebuji, aby se stránka chovala jako obrázek při zvětšování nebo zmenšování, to je asi nejvýstižnější, čeho bych chtěl dosáhnout.

Bubák:
No v podstatě jsi to trefil, než jsem stačil odepsat :) Je to hodně atypický typ stránky, není to klasická webová stránka.
Tomáš123
Sylar:
Z veľkej časti by stačilo používať aj relatívnu pozíciu - CSS poziciovanie. Predpokladám, že v systém, v ktorom si užívatelia tvoria stránku je nejaká pokročilejšia aplikácia. Hodnoty kde aký prvok umiestnia im môžeš JavaScriptom zmeniť ak to nebude presne vyhovovať. V každom prípade, stránka bude viac plagátistická.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0