Autor Zpráva
Sylar
Zdravím,
hledám možnost jak posílat push notifikace z webové aplikace do telefonů. Google by to měl umožňovat pomocí GCM a Apple přes obdobné APS. Obojí by mělo fungovat na principu, že se daný uživatel zaregistruje u Googlu/Applu a tím získá nějaké UID, které pak vloží do aplikace a díky tomu je ta schopna mu zasílat (prostřednictvím serverů Google/Apple) push notifikace, píšu to správně? Jen se mi nikde nepodařilo pořádně zjistit, kde a jak konkrétně by si měl daný uživatel to UID získat. Jde mi o to, zda-li je to proces, který zvládne běžný, spíše neznalý uživatel bez větších obtíží? A existuje něco podobného i pro Windows 8.1/10 ?
Keeehi
Zběžně jsem to prolít ale myslím, že je to trochu jinak.
Zaprvé, je nutné, aby si uživatel nainstaloval tvoji aplikaci. Takže to není, že by uživatel otevřel tvojí stránku, tam někde kliknul na to, že chce dostávat notifikace a od té doby by to fungovalo, ale musí si stáhnout aplikaci. Na tvorbu mobilních aplikací však toto fórum není zaměřené i když je tu pár lidí kteří tuto problematiku znají.
Co se týče UID, tak to funguje většinou obráceně. Ty se jako vývojář zaregistruješ u Googlu/Applu a obdržíš nějaké UID které zakomponuješ do své aplikace. Ta se tím UID pak "přihlašuje" ke službám Googlu/Applu. Běžný uživatel s tím vůbec nepřijde do styku.
Str4wberry
Jmenuje se to „Service Worker“.

Na některých Androidech jde použít už dnes.

Více třeba: developers.google.com/web/updates/2015/03/push-notificatons-on-the-open-web

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0