Autor Zpráva
Tomy
Profil
Ahoj, potřeboval bych poradit jak zpravit problém s Internet Explorerem. Rozhaztahuje mi stránku tak jak nechci, jako kdyby přeskočil kus kódu. Co s tím?
lionel messi
Profil
Tomy:
Co s tím?

Začal by som živou ukážkou, krištáľovú guľu plánujeme až na Vianoce.
Tomy
Profil
Dám ti rovnou odkaz na stránku: www.sdhbecva.cz
lionel messi
Profil
Tomy:
Dám ti rovnou odkaz na stránku

To je len polovica. Neopísal si problém, resp. ktoré časti kódu IE preskočí.

Ale v kóde som našiel:

<h1 class="aktuality">> Aktuality <</h1>

Správne musia byť znaky > a < zapísané ako entity (&gt; pre > a &lt; pre < z anglického greater than, resp. less than), pretože inak sa považujú za značky HTML tagov, čiže:

<h1 class="aktuality">&gt; Aktuality &lt;</h1>

Inak Explorery 8 a staršie nevedia naštýlovať nové HTML 5 elementy <header> <article> <section> atď.
Tomy
Profil
Tady je .css

body {                        /*pozadí*/
    font-family:"Courier New", sans-serif;
    background-image: url("obrazky/pozadi1.jpg");
    background-position:center center;
    background-attachment: fixed;
    margin-top:0px;
    margin-left:0px;
    margin-right:0px;
    
}


.zindex1{
    z-index:0;
}
    
.zindex2{
    z-index:0;
    margin-left:-675px;
}
main {
    width:850px;
    text-align: left;
    position: center;
    margin: 0 auto;
    border-radius:16px;
}
hr {
    color:#000000;
}
.main2 {
    font-family:Verdana;
    text-shadow: 1px 2px 3px #808080;
    width:auto;
    text-align:center;
    z-index:5;
}

.main4 {
    float:right;
    margin: 0px -260px;
    width:232px;
    background-color:#696969;
    padding:10px;
    
}

.main5{
    font-family:Verdana;
    text-shadow: 1px 2px 3px #808080;
    width:auto;
    text-align:center;
}



lionel messi:
Přeskočí asi ty "main", protože v nich mám nastavéné ty šiřky.


lionel messi:
Ty značky mi tam asi probém nedělají
Tonda Kozák
Profil
Tomy:
IE si myslí, že <main> má být řádkový prvek. Ostatní prohlížeče mu nastavují display: block. Nastav mu to natvrdo ve stylech a máš po problému.
A kdybys místo těchto supernovinek používal normální DIVy, tak bys tohle nemusel řešit, nemusel bys řešit nefunkčnost ve starých IE a to, že ty nové elementy stejně používáš blbě.
Tomy
Profil
Tonda Kozák:
Ale to dělá i IE 10 ....
Tonda Kozák
Profil
Tomy:
I IE 9, ne? A v IE 8 to máš zase celé rozsypané. caniuse.com/#search=main (Ta poznámka dole je pro tebe důležitá.)
Pokud to IE zná, tak tomu nastaví display: inline - pak tomu šířku nastavovat nemůžeš. Musíš tomu společně se šířkou nastavit i display: block.

main {
    width:850px;
    text-align: left;
    position: center;
    margin: 0 auto;
    border-radius:16px;
    display: block;
}
Tomy
Profil
Už sem to tam přidal a dělá to pořád to samé.
Tonda Kozák
Profil
Tak buď dej Ctrl+F5 nebo lépe popiš svůj problém. Protože já to vidím tak, jak si myslím, že bys to chtěl mít.
Tomy
Profil
Podívej se. Když si rozklikneš stránku www.sdhbecva.cz třeba v Mozille(tam to dělám já) tak je to takové jak to vypadá a je to spávně. To samé udělej v IE a uvidíš ten rozdíl. Ten střed(obsah té stránky) se roztáhne na celou šířku.
Tomáš123
Profil
Tomy:
U mňa to vyzerá v IE aj vo Firefoxe veľmi podobne. Dodaj obrázok a popíš na ňom v čom zmena spočíva. Nikto z nás tu nebude počítať pixely na obrazovke.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomyho:
<main> <main class="main4">
Proč vůbec <main> používáš? Vždyť to ani sémanticky moc smysl nedává… v tvém podání je to jen podstatě hůř fungující <div>.

To samé udělej v IE a uvidíš ten rozdíl.
V jaké verzi? V jedenáctce vidím totéž, co v Mozille.


Reaguji na lionela messiho:
Správne musia byť znaky > a < zapísané ako entity, pretože inak sa považujú za značky HTML tagov
Nemusí. Pokud za nimi nenásledují písmena, prohlížeč menší jako začátek značky brát nebude.
Tomy
Profil
Já teda nevím proč, ale teď sem se na to podíval i v exploreru a ono to je normální :D jinak jestli to někdo má jinak, nevím...jak tady přiložím obrázek? Nevím co mám dát mezi ty tagy IMG
Bubák
Profil
Tomy:
Já teda nevím proč, ale teď sem se na to podíval i v exploreru a ono to je normální
V jaké verzi?

URL (adresu) obrázku. Můžeš ho nahrát na svůj web nebo třeba na některý z obrázkových hostingů, třebas na img.djpw.cz
Není vhodné vkládat sem rozměrově nebo datově velké obrázky, bohatě postačí odkaz na obrázek.
Tomy
Profil
Bubák:
Verze 11. Obrázek: img.djpw.cz/rwc.jpeg (to je ten správný)
Tomy
Profil
Poradil bys mi prosím tě jak a kam mám zapsat max-width aby se mi na mobilu zobrazilo jiné pozadí? Nějak mi to pořád nefunguje, nemůžu na to přijít. Díky moc
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomyho:
jak a kam mám zapsat max-width aby se mi na mobilu zobrazilo jiné pozadí?
Musíš mobilu naznačit metaznačkou viewport, že smí nepředstírat desktopové rozlišení. Pak ti začnou @media cílená na nižší šířky fungovat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: