Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
El Pasadero Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 11. 2015, 15:40:34
Dobrý den,
mám problém s hezkými URL, na svém webu includuji obsah podle URL. Tzn mám URL ve tvaru www...cz/?page=uvod . A podle proměné se mi includuje obsah z soubor s názvem uvod.php. Nasadil jsem do .htaccess toto RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^([^/]+)/?$ ?page=$1 Při testu dostat se na adresu wwww...cz/uvod/ se mi bez problému načetl veškerý obsah jak základní šablony tak i souboru obsah.php. Nenačatli se mi ale styly ani javascript atd protože se to jeví jako že jsou v jiné složce, tedy v /uvod/ a v hlavní šabloně je klasická cesta typu ./css/ ./js/ Pokud bych upravil hlavní šablonu na ../css ../js Tak už by to fungovalo, ale přijde mi to velmi nepraktické a zároveň bych musel upravovat i veškeré cesty k obrázkům atd. Dělám něco špatně nebo se dát tento problém nějak rozumně vyřešit? Php script includování function navigation() { if ((string)$_REQUEST["page"]<>'') $mujclanek=$_REQUEST["page"]; else $mujclanek="main"; if (is_file("./".$mujclanek.".htm")): $nazevclanku=$mujclanek.".htm"; require $nazevclanku; elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")): $nazevclanku=$mujclanek.".php"; require $nazevclanku; else: require "main.php"; endif; } Hlavní šablona v principu vypadá takto [pre] <html> <head> xx xx </head> <body> <?navigation();?> </body> </html> Díky za odpovědi :) |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 20. 11. 2015, 16:16:18
zmaž tie bodky na začiatku úplne a pôjde to
|
||
Martin2 Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 11. 2015, 16:21:26
Jinými slovy, u webů s virtuální adresářovou strukturou je nutné používat absolutní adresování.
|
||
El Pasadero Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 11. 2015, 16:28:24
Které bodky myslíš? Styly mám definované ve tvaru
<link href="css/bootstrap.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all"> <link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" /> |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 20. 11. 2015, 16:32:02
Reaguji na El Pasadera:
Viz kořenové adresy. Reaguji na Martina2: Ta adresářová struktura nemusí být virtuální, důležité je, že je proměnlivě hluboká. Kořenové adresy jsou podle definice pořád relativní (protože hraje roli, odkud je odkazováno). |
||
El Pasadero Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 11. 2015, 16:38:08
Aha už tomu rozumím díky moc za článek a za rady :)
|
||
Martin2 Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 11. 2015, 17:02:35
Chamurappi:
„Ta adresářová struktura nemusí být virtuální, důležité je, že je proměnlivě hluboká.“ Tím bylo myšleno spíš běžná situace u frameworků, kdy pozice šablon není v žádné korelaci k výsledným adresám, které ani nemusí být dopředu známy. „Kořenové adresy jsou podle definice pořád relativní (protože hraje roli, odkud je odkazováno).“ V rámci domény bych je za absolutní považoval. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0