Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sitole Profil |
#1 · Zasláno: 21. 11. 2015, 01:09:05
Ahoj, chci se zeptat na jednu takovou ve vašem případě asi blbost, ale která mě trápí již tři dny. Dělal jsem stránky pro vypsání článků, které budou v adrese vypisovat článek dle obsahu proměnné v url jménem "adresa". Celá adresa ze které se vše bere je tedy xx.cz/clanky?adresa=prvni-clanek a já by jsem chtěl adresu upravit na výslednou xx.cz/clanky/prvni-clanek. Hledal jsem spousty návodů a spoustu jsem jich i zde na DJPW našel, ale vždy tam něco unikalo. Nejspíše jsem to špatně zapisoval a nebo jsem to měl a jen jsem někde něco zvrtal. Soubor .htaccess mám aktuálně umístěný v xx.cz/.
Případně děkuji všem za pomoc, ale už jsem si opravdu nevěděl rady. :-) |
||
Slark Profil * |
Jako pravidlo pro přepis url přidejte do .htaccess:
RewriteRule ^clanky/([^/]+)$ index.php?clanky=$1 [QSA] Tak ještě jsem si všiml, že máte url ve tvaru xx.cz/clanky?adresa=prvni-clanek, to by pravidlo vypadalo takto: RewriteRule ^clanky/([^/]+)$ index.php?clanky&adresa=$1 [QSA] |
||
Sitole Profil |
#3 · Zasláno: 21. 11. 2015, 12:19:55
Slark:
Děkuji moc za pomoc! Vše fungovalo, ale stačilo přepsat jen proměnnou v adrese. RewriteRule ^clanky/([^/]+)$ index.php?clanky=$1 [QSA] RewriteRule ^clanky/([^/]+)$ clanky.php?adresa=$1 [QSA] |
||
Časová prodleva: 25 dní
|
|||
jakub.frasunek Profil |
#4 · Zasláno: 16. 12. 2015, 06:59:40
Já používám třeba toto
RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^([^/\.]+)(/?)$ index.php?p=$1 [L,QSA] RewriteRule ^([^/\.]+)/([^/\.]+)(/?)$ index.php?p=$1&sp=$2 [L,QSA] RewriteRule ^([^/\.]+)/([^/\.]+)/([^/\.]+)(/?)$ index.php?p=$1&sp=$2&ssp=$3 [L,QSA] RewriteRule ^([^/\.]+)/([^/\.]+)/([^/\.]+)/([^/\.]+)(/?)$ index.php?p=$1&sp=$2&ssp=$3&sssp=$4 [L,QSA] pak nemusíte mít url ve tvaru xx.cz/clanky?adresa=prvni-clanek ale o dost hezčím tvaru xx.cz/clanky/prvni-clanek |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||
Sitole Profil |
Omlouvám se, že otvírám stará již vyřešená témata, ale s kodem nastal problém.
Mám pevnou adresu xx.cz/clanek/index.php?adresa=mleko
Ta je pomocí htaccess přesměrovávám na hezčí adresu xx.cz/clanek/melko , ale nastala kolize. Google začal neočekávaně indexovat nejden adresu xx.cz/clanek/mleko , ale dokonce adresu xx.cz/clanky/clanek/mleko , která opravdu při kliknutí zobrazuje obsah článku. Jak to mám nyní vyřešit, aby tyto druhé adresy neindexoval? Děkuji za odpověd.
htaccess nyní mám # Přesměrování adres článků RewriteRule ^clanek/([^/]+)$ clanek/index.php?c=$1 [QSA] |
||
Sitole Profil |
#6 · Zasláno: 26. 12. 2015, 19:54:18
Tak jsem se snažil nastavit i absolutní adresu, ale stále nic. Zjístil jsem, že se chyba projevuje na všech složkách. Tedy
xx.cz/ahoj/clanek také funguje přestože by to měla být samostatná stránka reálně postavená xx.cz/ahoj.php . Už fakt ztrácím naději.
|
||
Davex Profil |
Sitole:
Chyba bude asi někde jinde, protože uvedené pravidlo přepisuje jen adresu, ve které cesta začíná na clanek/ .
|
||
Časová prodleva: 7 let
|
0