Autor Zpráva
kazlik
Zdravím, mám v selectu několik kategorií (např. měst) a pod ně patří určité <option>y. Celkově se v selectu můžou opakovat názvy a idčka (values) prvků, čímž se to trošku komplikuje. Ve výběru jsou všechna data dohromady, netřídí se jak při výběru. Při vybrání položky se položka zobrazí mezi vybranými (např. v posledním selectu 'Jahoda') a skryje se na všech místech v selectu pro výběr (zmizí z Brna a Zlína).

Ukázka: select.kazlik.cz

Otázka zní, zda existuje nějaký nejlépe jQuery plugin, který toto umí obstarat nebo budu muset dodělat to, co jsem již začal (nebo spíše začít od začátku)?
_es
kazlik:
Celkově se v selectu můžou opakovat názvy a idčka (values) prvků, čímž se to trošku komplikuje.
No však práve to je chyba. Navrhni formulár tak, aby sa atribút value v optione v rámci jedného selectu neopakoval.
kazlik
Jenže když potřebuji, aby uživatel vybral nějakou option a nezáleží v které kategorii?

Nebo by to šlo předělat hodnoty z value="3" na 3.0, 3.1 atd a s tím pak vlastně pracovat
Dan Charousek
kazlik:
A v čem je tedy problém?
Nějak jsem nepochopil, co to dělá/nedělá a co je požadovaná funkcionalita.
kazlik
Jen jestli náhodou někdo neřešil něco podobného a nezná třeba nějaký script na to, nebo si to budu muset udělat sám. Jde mi jen o to, že js/jQuery není zrovna moje silná parketa tak se zkouším ptát na ulehčení, zda už něco na to neexistuje.
Dan Charousek
kazlik:
Snažím se ti pomoc, ale stále mi úspěšně tajíš to, co by ten script měl dělat :-)
kazlik
Dan Charousek:
Tak takhle:
V selectu mám roztříděny uživatele do různých kategorií. Každý uživatel může být v n kategoriích (vazba 1:N), kategorie nejsou vnořené, jsou na stejné úrovni (např. Cyklista, Řidič automobilu, Šalinář; nikoliv uživatel > admin).

Upravil jsem názvy v ukázce: select.kazlik.cz

Když se koukneš do 1. selectu: Mám vybrané 3 osoby a když se kouknu na Adélu, tak se nachází v kategorii cyklista i strojvedoucí. Když na ni klikneš buď mezi cyklisty nebo strojvedoucími, skryje se na všech pozicích na kterých se nachází a přidá mezi přidané (zde zobrazeno pod selectem). Když by bylo potřeba Adélu odebrat, klikne se na ni mezi vybranými a tím se smaže z vybraných a zobrazí se na všech jejích pozicích v selectu, kam patří (funguje pouze smazání z vybraných, návrat do selectu ne).
mimochodec
kazlik:
Zkusím se zeptat jinak. Mezi těmi čtyřmi selecty je nějaká spojitost?

Pořád jsem nepochopil, co a jak potřebuješ, ale vzpomněl jsem si na svůj (možná podobný) dotaz: Diskuse JPW: Administrace, přesouvání položek, doporučíte?
Dan Charousek
kazlik:
Co si vytvořit pomocný config, podle kterého se pak budou hodnoty vracet: ukázka (viz. zdrojový kód)
kazlik
mimochodec:
Není, pouze je jich tam víc, abych viděl, že každý reaguje samostatně, že se nemlátí.

Dan Charousek:
Děkuji moc, po té tvé ukázce mě napadlo jak to udělat. sic ne pomocí configu, ale všechna ID mám v selectu a vybraná v checkboxech, tak se to rozezná.

Už funkční ukázka opět na select.kazlik.cz, ještě bude potřeba doladit kompatibilitu s prohlížeči, ale to hlavní už mám :) Díky.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0