Autor Zpráva
Mr 537h
Profil
Zdravím,

Hledám nějaký návod na formulář, ne ale úplně klasický, jedná se mi o formulář, který funguje jako z kina (viz obrázek).



Jde mi o to, aby se buď na webu zobrazilo, kdo se kam přihlásil (na jaké místo), nebo se mi dané informace odeslaly na email a políčko na webu bylo neklikatelné.

Děkuji za pomoc.

P.S.: návod může být v angličtině, jen prostě nevím, pod čím to hledat.
mimochodec
Profil
Na to nějaký kompletní návod asi nenajdeš. To co potřebuješ, se skládá z několika málo věcí:

1. vykreslit tu mapu políček - pro to bude důležité, jestli jsou políčka vždy v nějakém rastru, nebo se Xové pozice můžou v různých řadách lišit
2. nějakým způsobem ukládat a načítat patřičné informace - zřejmě v databázi. Nejspíš nepůjde o jeden "film", ať to znamená cokoliv. Potřebuješ vymyslet logiku, jak to zorganizovat.
3. co znamená "přihlásil"? Nejspíš to chceš provést kliknutím, ale následně proběhne ne úplně triviální proces, jako třeba nějaký formulář, výběr "filmu", možná nějaká registrace nebo dokonce online zakoupení "lístku".
Mr 537h
Profil
mimochodec:

nejedná se vůbec o složitost jako je kino, jedná se jen o 8 políček, klidně to mohou být checkboxy. Potřebuji, abych viděl, kdo se přihlásil do políčka (respektive kdo ho zaškrtl) a to políčko se udělalo jako že je již obsazené, aby se tam ostatní nemohli do toho samého přihlásit.

To je "vše"


Tady je příklad podobného:

www.americanenglish.cz/#!carlos-calendar/cd3l

ale také je to pro moje účely zbytečně složité.

Stačí mi rada, přes co to porobit, php či podobně a kdyžtak co hledat.
anonymníí
Profil *
Mr 537h:
Stačí mi rada, přes co to porobit, php či podobně
Ano, přes PHP.

Sám jsi naznačil, že to může být 8 checkboxů + alespoň jeden input na jméno. Po odeslání uložit do databáze. Při výpisu "plánku" pak kontrolovat, jestli v DB záznam na dané pole je (bude mít třídu obsazeno), nebo není (bude aktivní a připravený k vybraní).
mimochodec
Profil
Mr 537h:
Pak z toho co jsem psal, pořád zbývají ty body 2, 3. Není zřejmé, jak moc umíš pracovat s databází. Vyrobit samotný formulář asi nebude problém. Máš už někde aspoň něco málo vyrobeno?
Mr 537h
Profil
mimochodec:

Nemám nic, nejdřív vymýšlím, jak to udělat, než to budu dělat :P

Databázi bohužel moc neovládám :(
mimochodec
Profil
Mr 537h:
Tady je o tom seriál včetně dost konkrétních příkladů: www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=336. Býval to pro tento účel nejlepší zdroj informací.

Otázka je, jestli to chceš tvořit, nebo si to nechat udělat. Ta aplikace bude hodně jednoduchá, ale potřebuješ k tomu jaksi vstřebat i nějaké základy, které se ti na jednu stranu budou hodit ještě mockrát jinde, ale teď ti spotřebují nějaký čas.
Mr 537h
Profil
mimochodec:

Budu to dělat víceméně pro sebe, takže tomu čas věnuji.

Díky moc za info !

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: