21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
SleepingMouse
Profil *
Dobrý den,

dostal jsem se do stavu, kdy mám nějaký CMS a rád bych přidal multijazyčnost. Mám tam několik db tabulek a řeším jestli ke každé přidávat sloupec "lang" nebo udělat jednu spojovací tabulku (jazyk + typ_stranky + id_stranky).

Rád bych to rozsekl správně a používal tu multijazyčnost v budoucnu i pro pluginy.

Jak jste to řešili vy?

díky
Dan Charousek
Profil
Já to řeším přes spojovací tabulku:

    languages
    id  |  shortcut
     1        CS
     2        EN
     3        DE
     
     articles
     id  | created_at
     1    2015-30-11
     2    2015-10-11
     
     articles_texts
     articles_id  |  languages_id  |  title  |  content
           1            1          Vítejte      Lorem ipsum
           1            2          Welcome      Lorem ipsum
           1            3          Willkommen    Lorem ipsum

Teoreticky by mohla být v tabulce languages primárním klíčem zkratka sama, to už je o návrhu.

Strukturu jsem od nikud nečerpal, takhle to používám osobně, protože mi to přijde jako vhodný návrh, jestli exituje něco návrhově vhodnějšího říct nedokážu.
SleepingMouse
Profil *
Díky, jelikož mám toho obsahu opravdu hodně (db tabulek) a budou přibývat rozhodl jsem se pro spojovací tabulku (jazyk + obsah + tabulka).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0